Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Veldrit Gieten sneuvelt definitief

Maandag 11 juli 2022

Offroad - De veldrit van Gieten houdt op te bestaan. De organisatie vond geen financieel draagvlak, nadat de Superprestige-status hen werd ontnomen.

Achter de schermen is de afgelopen maand (en ook al daarvoor) gekeken naar alle andere opties om toch een “losse” veldrit te organiseren. Er zijn gesprekken gevoerd met potentiële sponsoren, de provincie Drenthe, KNWU, tv-zenders, andere partijen en toeleveranciers. Uiteindelijk heeft het bestuur donderdag 7 juli moeten besluiten om van verdere organisatie van de veldrit af te zien.

Door het vervallen van de status Supersprestige, verviel ook de jaarlijkse toezegging van een live-uitzending van de mannen- en vrouwenelite wedstrijden. Ook kwamen hierdoor de televisiegelden (inclusief de Belgische sponsoropbrengsten) te vervallen. De organisatie heeft getracht een tv-zender bereid te vinden om de wedstrijd in Gieten (de enige categorie 1 wedstrijd in Nederland) uit te zenden en had de hoop dat daardoor sponsoren konden worden aangetrokken. Helaas kreeg de Gieter organisatie de handen hiervoor niet op elkaar. Dit ondanks het feit dat de organisatie met een geheel nieuw wedstrijdconcept wilde gaan werken, waarbij de vrouwen elitekoers de hoofdact zou gaan worden en de mannen-elitewedstrijd (als voorwedstrijd) met nieuw talent te organiseren.

''Het is zuur dat de oudste internationale veldritorganisatie in Nederland, na 46 internationale wedstrijden (waarvan 33x Superprestige), een WK in 1991, de technische organisatie van het EK2021 en 6x een nationaal kampioenschap veldrijden, op deze wijze een einde aan het evenement ziet komen. De meest succesvolle Europese organisatie moest uiteindelijk het loodje leggen vanwege de Belgische commerciële belangen. Met name ook zuur voor de grote groep vrijwilligers die ieder jaar weer toeleefde naar de week van de veldrit en er veel plezier aan beleefde'' zegt secretaris Jantienus Warners.

''De organisatie had na 46 jaar op meer goodwill/ondersteuning gehoopt, maar duidelijk is geworden dat sentimenten, opgebouwde contacten, goede status en in het verleden behaalde (grote) successen in dit soort zaken niet mee tellen en dat de commercie ook bij het veldrijden inmiddels de bepalende factor is. De organisatie is hier nu op pijnlijke wijze achter gekomen. Grote trots overheerst echter bij de Stichting Wieler Promotie Oostermoer. Trots dat ze 46 internationale veldritten hebben mogen organiseren en hiervan 33 jaar het predicaat&n Superprestige mocht dragen en de laatste jaren als enige Nederlandse organisatie een UCI-categorie 1 wedstrijd. ''

Foto: © Sportfoto Lucinda Brand staat als laatste wereldkampioen op de erelijst.Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl