Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

5 wedstrijden in VOW-klassement vrouwen

Dinsdag 12 juli 2022

Women - Het seizoen van de Na-Tour profcriteriums staat op het punt van beginnen en de organisatoren kijken er reikhalzend naar uit om de grote Tour de France-vedetten aan de start te kunnen verwelkomen.

Tussen 25 juli (Daags na de Tour Boxmeer) en 16 augustus (Wielerspektakel Naaldwijk) zijn er maar liefst twaalf profcriteriums.

Ook de vrouwen hebben criteriums, want vijf organisaties die lid zijn van de VOW (Vereniging Organisatoren Wielerwedstrijden) organiseren ook een vrouwenwedstrijd voorafgaand aan de mannenkoers. 

Over deze wedstrijden wordt een regelmatigheidsklassement bijgehouden. Dit al meer dan tien jaar bestaande klassement kende al winnaressen van wereldniveau zoals Marianne Vos en Chantal van de Broek-Blaak.

Dit jaar bestaat de wedstrijd-cyclus uit de volgende wedstrijden:

- 25 juli Daags na de Tour Boxmeer

- 27 juli Acht van Chaam

- 31 juli Gouden Pijl Emmen

- 4 augustus Profronde van Oostvoorne

- 7 augustus Wielerweekend Moerdijk Zevenbergen

De puntentelling is tien punten voor de winnares, aflopend naar één punt voor de tiende aankomende. Er zijn ook punten te verdienen bij tussensprints.

Het prijzengeld bedraagt duizend euro voor de winnares aflopend naar tweehonderd euro voor de vijfde plaats. De prijsuitreiking is na afloop van het laatste criterium in Zevenbergen.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl