Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gilbert neemt in Valkenburg afscheid van fans

Donderdag 21 juli 2022

Elite men - Philippe Gilbert sluit zijn wielerloopbaan op zaterdag 15 oktober af in Valkenburg aan de Geul en wel op de helling waar hij meerdere malen grootse triomfen vierde, de  Cauberg. 

Met zijn zege in het Wereldkampioenschap wielrennen op de weg in 2012 en vier zeges in de Amstel  Gold Race, was de Cauberg een van de belangrijkste bergen in zijn carrière. Honderdduizenden  juichten hem in al die jaren toe. 

Valkenburg aan de Geul sloot Gilbert in zijn hart en vereeuwigde hem in de unieke ondergrondse  Wielergalerij in de Gemeentegrot. Daar zijn zijn prestaties en beeltenis voor altijd te bewonderen. 

Burgemeester Daan Prevoo: “Ik ben super trots dat zo’n groot wielrenner er voor kiest om zijn  afscheid te vieren in onze gemeente. Met recht mag Valkenburg zich dan ook steeds meer een Wereldwielerstad noemen. Philippe zal met open armen en in een bijzonder warme sfeer in onze gemeente ontvangen worden. De laatste keren dat hij als prof wielrenner de Cauberg zal gaan beklimmen zullen onvergetelijk voor hem worden. Philippe Gilbert is een echte wielerambassadeur  voor onze gemeente geworden en daar zullen we hem altijd dankbaar voor zijn”. 

Het afscheidsprogramma is te vinden op www.philslastride.com 

Foto: © Sportfoto WK 2012

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl