Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bestuur Gouden Pijl blij met sterk deelnemersveld

Zaterdag 23 juli 2022

Elite men - class="MsoNormal">Wielervedette Mathieu van der Poel maakt op zondag 31 juli zijn opwachting in de Gouden Pijl. Het profcriterium in Emmen legde eerder ook al sprinttoppers als Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen (beiden goed voor ritsucces in de Tour de France), Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn en klassiekerkoning Niki Terpstra vast. Mathieu van der Poel blonk de afgelopen jaren in drie disciplines uit. Hij is meervoudig wereldkampioen in het veld, was Europees kampioen Mountainbike en wist op de weg ritzeges in Giro en Tour te boeken. Ook staan wedstrijden als de Amstel Gold Race en de Ronde van Vlaanderen op zijn palmares.

Van der Poel, eerder dit jaar goed voor de roze leiderstrui en een ritzege in de Giro, startte dit jaar ook in de Tour de France en is daarmee één van de zes Nederlandse renners die naar Emmen komt na in de Ronde van Frankrijk actief te zijn geweest. Ritwinnaars uit de afgelopen editie Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen tekenen ook present in Emmen, net als Danny van Poppel, Martijn Tusveld en Nils Eekhoff. Naast Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn en Niki Terpstra (in zijn loopbaan goed voor winst in Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen) zijn ook olympisch schaatskampioen Kjeld Nuis en David van der Poel voorzien. De oudere broer van Mathieu heeft meerdere internationale veldritten op zijn erelijst staan.

Mathieu van der Poel wordt momenteel bij veel wielervolgers als de meest aansprekende wielrenner van zich lichting aangemerkt. Vanwege zijn technische capaciteiten op de weg, in het veld en op de mountainbike, maar ook vanwege zijn aanvallende stijl van koersen. Het bracht hem de winst in wedstrijden als de Strade Bianche, de Ronde van Vlaanderen, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. Bovendien was hij goed voor etappewinst in Giro en Tour en droeg hij in beide rittenkoersen de leiderstrui.  De organisatie van de Gouden Pijl is blij deze wielervedette naar Zuid-Oost Drenthe te kunnen halen. ‘’We hebben met alle genoemde coureurs de absolute wereldtop aan het vertrek in Emmen en kunnen het publiek daarmee op 31 juli het sterke veld bieden wat we voor ogen hadden. Emmen staat de komende weken opnieuw nadrukkelijk op de wielerkaart.’’

Later zijn ook Bauke Mollema, Tijmen Eising en Axel van der Tuuk toegevoegd.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl