Anouska Koster in Noorse dienst

Zaterdag 06 augustus 2022

Women - Anouska Koster heeft voor twee jaar getekend bij Uno-X. De voormalig Nederlands kampioene op de weg komt nu nog uit voor Jumbo-Visma.

Ze heeft zin in haar Noorse avontuur. “Vanaf het eerste gesprek had ik direct een goed gevoel bij deze ploeg. Er staat een mooie organisatie en ik kreeg veel vertrouwen vanuit de ploeg. Na mijn tijd bij Virtu in 2019 trok het buitenlandse avontuur bij een Scandinavisch team mij nu opnieuw. Ik ben dan ook blij met deze overstap en kijk er naar uit om vanaf 1 januari 2023 het shirt van Uno-X aan te mogen trekken.''

Over haar doelen bij de Noorse ploeg is de Friezin duidelijk “Ik wil me bij Uno-X graag verder ontwikkelen in de voorjaarsklassiekers en het tijdrijden. Daarnaast wil ik in bepaalde rittenkoersen voor een goed klassement gaan. Dit jaar merkte ik dat ik daarin progressie heb gemaakt. Ik reed goed in de Ardennenklassiekers, werd derde op het NK tijdrijden en kwam de Giro d`Italia van 10 dagen ook goed door. Bij Uno-X krijg ik de kans om me verder te ontwikkelen op deze vlakken. Daar kijk ik erg naar uit.”

 “Ik ben Jumbo Visma heel erg dankbaar voor de afgelopen twee jaar. Ik heb hier mooie stappen gemaakt in mijn sportieve ontwikkeling en daar ga ik in de toekomst zeker nog profijt van hebben. Ik ga mij nu volledig focussen op de komende wedstrijden. Ik wil mijn seizoen en de periode bij Jumbo Visma mooi afsluiten.”rs van dit moment behoor. Voor mij was het heel prettig om ook in deze grote wedstrijden de bevestiging te krijgen.”

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl