Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jordan Habets derde in Hel van Voerendaal

Zondag 07 augustus 2022

Elite men - De Limburger Jordan Habets heeft een derde plaats behaald in de 55e editie van de Hel van Voerendaal voor beloften (o23). De Belg Alec Segaert (Lotto-Soudal) soleerde in de laatste kilometers naar de overwinning, gevolgd door zijn landgenoot Ventil Vandevelde.

‘’De derde plaats was het hoogst haalbare’’, wees Jordan Habets op de zeer sterk rijdende Alec Segaert. ‘’We reden in de eerste ronde al met een man of vijftien vooruit. Ik zat samen met Tim (Marsman, DR) mee. Segaert voerde het tempo bij een klimmetje in de tweede ronde nog eens op en toen hij wegreed ben ik met hem meegegaan. Na de fietswissel deed hij er nog een schepje bovenop.’’

Direct na de start bij Topparken Résidence Valkenburg van de 162 kilometer lange op en af klassieker, deel uitmakend van de U23 Road Series, ontstonden er diverse schermutselingen. Alec Segeart (Lotto-Soudal) en Jordan Habets (Metec-Solarwatt) uit het nabijgelegen Sint Geertruid ontworstelden zich vanuit een kopgroep van vijftien man. Ventl Vandevelde (Minerva) meldde zich bij de leiders en trapten goed samenwerkend een voorsprong van maximaal 1.45 minuut op de achtervolgende groep bij elkaar. Op het moment dat Segaert van fiets wisselde, liep de voorsprong even terug tot 55 seconden, maar liep vervolgens weer snel op van 1.10 minuut naar anderhalve minuut. De leiders hadden bij het ingaan van de laatste ronde over 16 kilometer een voorsprong van 1.40 op de achtervolgers. De Belgen Segaert en Vandevelde lieten in de finale van de laatste ronde de moegestreden Limburger Jordan Habets voor goed achter zich. De talentvolle Alec Segaert verraste daarna met een ferme demarrage ook zijn landgenoot Ventil Vandevelde om vervolgens naar de finish te soleren. Thuisrijder Jordan Habets (20) maakte zich waar door achter Vandevelde als derde op het podium te stappen. Habets eindigde dit seizoen in de klassementswedstrijd Circuit des Ardennes (UCI 2.2) als vierde in het eindklassement en greep met een vierde plaats op het NK voor beloften op de VAM-berg met een vierde plaats net naast het podium. ‘’Ik ben over het eerste kwart van het seizoen wel tevreden. Ik heb mezelf in het Circuit in de Ardennen met drie top-10 plaatsen verrast. Ik heb daar veel vertrouwen uitgehaald, maar ik ben toen even blijven hangen. Ik had veel verwacht van de Flèche Ardennaise, wilde in de wedstrijd redelijk dichtbij mijn woonplaats kort rijden, maar dat lukte niet. En dat terwijl zware koersen mij goed liggen, maar ik had daar mijn dag niet. Ik heb me daarna gefocust op de Alpes Isère Tour en het NK. ‘’Ik zat in drie etappes mee in de vroege vlucht, maar heb dat in de laatste etappe moeten bekopen. Ik wilde me richten op de klimmetjes, die liggen me wel en vind het vooral leuk om te doen. Ik heb de ploeg zoveel mogelijk geprobeerd te helpen’’, aldus Jordan Habets. De coureur van Metec-Solarwatt-Power by Mantel uit Sint Geertruid kijkt nu uit naar de Heusden-koers, de Eurode Omloop en de Gooikse Pijl. ‘’Misschien rijd ik ook nog de Bart Brentjens Challenge en een aantal kermiskoersen.’’ (Dan Rolandus)

foto: © Hel van VoerendaalEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl