Shirin van Anrooij kampt met luxeproblemen

Maandag 08 augustus 2022

Women - Shirin van Anrooij werd na afloop van de twee Women's WorldTour-wedstrijden in Vargarda opnieuw gehuldigd als leidster van het jongerenklassement. Het wordt voor de Zeeuwse van Trek-Segafredo de komende maanden puzzelen met haar weg- en veldritkalender.

''Ik rijd in ieder geval Plouay en de Vuelta nog, ik hoop dat het voldoende is om de trui te behouden. Het is nooit een hoofddoel geweest, maar als het lukt, is dat wel mooi natuurlijk'' sprak ze in Zweden. Ze reed er haar eerste ploegentijdrit ooit en won deze.

Wanneer ze gaat veldrijden is nog onzeker. ''De wereldbekers veldrijden in de Verenigde Staten zijn een optie, maar dat ligt er ook aan of ik eventueel het WK op de weg mag rijden. Zoals het er nu naar uitziet, zal ik wellicht het EK in Namen overslaan, maar dat is ook nog niet helemaal zeker en ligt eraan wanneer ik begin met crossen en stop met fietsen op de weg. Zeker is wel dat ik piek naar januari en begin februari met het WK veldrijden in Hoogerheide als absoluut hoofddoel. Dat is voor mij bijna een thuiscross en daar kijk ik naar uit.' Eigenlijk heb ik alleen maar luxeproblemen, lastig maar ook mooi.''

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl