Vos wint en leidt in Tour of Scandinavia

Dinsdag 09 augustus 2022

Women - De openingsrit van de Tour of Scandinavia voor vrouwen is gewonnen door Marianne Vos.

In het Deense Helsingor bleef ze de jonge Megan Jastrab van Team DSM voor.

Vos kwam zondag ook als eerste over de streep in Vargarda, maar werd uit de uitslag geschrapt omdat ze een niet toegestane armpositie aannam op haar stuur.

De Tour of Scandinavia voor vrouwen - ook wel Battle of the North genoemd - trekt woensdag naar Zweden en is vanaf donderdag in Noorwegen te bekijken.

n de slotkilometers werd Vos door haar teamgenoten goed naar voren gepiloteerd, waarna zij achter de trein van Trek-Segafredo kwam te zitten. Op zo’n tweehonderd meter voor de streep vond Vos een gaatje en toonde ze aan de snelste sprinter van het veld te zijn. Voor Vos, die afgelopen zondag haar overwinning in moest leveren na diskwalificatie in Vårgårda WestSweden, was het haar vijfde overwinning op de weg. Ze bezorgde haar ploeg de negende seizoenszege.

"Ik ben heel blij met deze start", glundert Vos. "Het was een nerveuze finale, want iedereen wilde voorin zitten. Als team hebben we geprobeerd bij elkaar te blijven en Linda deed op het eind een perfecte lead-out. Zij bracht me in het wiel van de Trek-dames, waarna ik op tweehonderd meter van de aankomst de sprint aanging. Ik zag een opening op rechts en dook in dat gat. Het was lastig om meer snelheid te creëren, maar gelukkig kon ik het volhouden tot de meet."

Vos genoot van de start in Kopenhagen, maar vond het parcours over verschillende terreinen behoorlijk pittig. "Het was constant draaien en keren. Ik maakte me op het einde wel een beetje zorgen, maar het enige wat je op zo’n moment kunt doen, is rustig blijven en hopen op het beste. Nu ga ik goed rusten en dan hoop ik klaar te zijn voor morgen." 

Vos' ploeggenote Amber Kraak nam de bergtrui na een pittig duel met Femke Gerritse (Parkhotel Valkenburg).

Foto: © Tour of Scandinavia

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl