Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU-selectie voor EK Veldrijden

Maandag 28 oktober 2013

Offroad - Bondscoach Johan Lammerts heeft de selectie bekend gemaakt waarmee de KNWU aantreedt bij het Europees Kampioenschap veldrijden, dat zondag plaats vindt in het Tsjechische Mlada Boleslav.

Bij de vrouwen start Sophie de Boer, bij de vrouwen -23 (dit onderdeel is nieuw op het programma voor het EK) rijden Annefleur Kalvenhaar, Sabrina Stultiens, Yara Kastelijn, Lana Verberne, Esmee Oosterman en Lotte Eikelenboom. Bij de beloften is Mathieu van der Poel een grote kanshebber, hij rijdt het EK in het gezelschap van  Emiel Dolfsma, Stan Godrie en David van der Poel. Bij de junioren treden de volgende renners aan: Pascal Eenkhoorn, Max Gulickx, Joris Nieuwenhuis, Tim Janssen, Koen van Dijke en Sieben Wouters.

Succesvolle EK's

 

Vorig jaar verliep het EK zeer succesvol voor de Nederlandse ploeg. Mathieu van der Poel won bij de junioren en Mike Teunissen bij de beloften. De laatste ontbreekt dit keer, al voor het seizoen besloot hij de reis naar dit kampioenschap niet te maken na een lang en succesvol wegseizoen. Een jaar daarvoor deed Nederland het in Lucca nog beter door alle Europes titels te winnen met Mathieu van der Poel (junioren), Lars van der Haar (beloften) en Daphny van den Brand (vrouwen).

Foto's: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl