Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boogaard naar AG-NXTG, Garcia naar Liv

Vrijdag 12 augustus 2022

Women - Het vrouwenteam van UAE raakt twee rensters kwijt. Maaike Boogaard verlaat de ploeg voor AG Insurance-NXTG, Mavi Garcia versterkt de Nederlandse formatie van Liv Xtra.

Na vijf en een half seizoen bij UAE Team ADQ en diens voorloper ALE BTC Ljubljana te hebben gereden, maakt Maaike Boogaard vanaf 2023 deel uit van een nieuwe ploeg. De 23-jarige Nederlandse wielrenster heeft een tweejarig contract getekend bij AG Insurance – NXTG. Die ambitieuze wielerploeg wil tot de beste ploegen ter wereld gaan horen en is het vrouwenteam van het befaamde mannenteam Quick-Step Alpha Vinyl Team. Met Ashleigh Moolman – Pasio werd vorige week ook al een wereldtopper aangetrokken.

Tijdens de in juli verreden Tour de France Femmes onderstreepte AG Insurance – NXTG nogmaals haar doelstelling, toen ze bekend maakten in 2023 een elite team, een U23 team én een U19 team te hebben. Acht rensters uit de huidige ploeg, die zich allen al bewezen hebben op het hoogste niveau, maken de overstap. Daarnaast komen er meerdere gevestigde namen het team versterken. Daarvan was Moolman – Pasio de eerste en is Boogaard nu de tweede.

 

Boogaard kijkt zelf ontzettend uit naar de komende jaren. “Ik ben hele blij met de overstap naar dit team, omdat er een goede combinatie is tussen ervaren maar ook jonge rensters”, zo vertelt ze. “Tijdens het eerste gesprek met teammanager Natascha kreeg ik meteen een goed gevoel bij de ambities van het team en voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kijk er erg naar uit om ervaring te kunnen delen, maar ook om zelf nog verder te groeien.''

Mavi García maakt op 1 januari de overstap naar Liv Racing Xstra. Met de komst van de Spaanse weg- en tijdritkampioene heeft het Nederlandse UCI Women’s WorldTeam een van de sterkste klassementsrensters van het peloton in huis. Mavi García heeft een tweejarig contract ondertekend.el bij te kunnen leren van anderen. Daarnaast ben ik blij dat ik ook de ruimte krijg om zelf mee te doen voor een mooi resultaat.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl