Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Baarle en Kelderman naar Jumbo-Visma

Vrijdag 19 augustus 2022

Elite men - Met Dylan van Baarle (30) en Wilco Kelderman (31) heeft Team Jumbo-Visma voor de komende drie jaar twee versterkingen uit eigen land binnen weten te halen.  

Met voor Kelderman onder meer de vijfde plaats in de Tour (2021) en de derde plaats in de Giro (2020) en voor Van Baarle onder meer zeges in Parijs-Roubaix (2022) en Dwars door Vlaanderen (2021) op de erelijst.

"Dat Wilco terugkeert in het team waar het voor hem begonnen is, geeft ons een speciaal gevoel", zegt sportief directeur van Team Jumbo-Visma Merijn Zeeman. "En dat Dylan voor ons gekozen heeft, maakt ons trots en blij. Hij heeft een prachtig palmares en is een zeer gewaardeerde renner in het peloton. Wij zijn hongerig om grote prijzen te pakken en met Dylan in ons team vergroten we de kans van slagen."

Van Baarle ziet dat helemaal zitten. "Ik kijk heel erg uit naar volgend jaar. Het voelt als thuiskomen, als Nederlandse renner in een Nederlandse ploeg. Ik heb er veel zin in. Ik heb de ontwikkeling van de ploeg de laatste jaren nauwlettend in de gaten gehouden. Die was in een stijgende lijn en dat is voor mij de reden om voor Team Jumbo-Visma te kiezen. Zeker in de klassiekers kunnen we een heel sterke ploeg vormen, met Wout, maar ook met jongens als Tiesj en Nathan. Ik hoop dat we in het voorjaar mooie dingen laten zien en daarnaast hoop ik ook mijn steentje bij te kunnen dragen in het rondewerk. De ploeg heeft dit jaar met Jonas terecht de Tour gewonnen en daar wil ik volgend jaar graag deel van uitmaken."

Fpto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl