Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Organisatie tevreden over Nederlandse Vuelta-start

Maandag 22 augustus 2022

Elite men - Naar schatting brachten bijna een miljoen wielerfans een bezoek aan de Nederlandse openingsdagen van de Ronde van Spanje, zo meldt de Nederlandse organisatie.  

Paul Depla, Burgemeester van Breda: “Breda was vandaag gehuld in Spaanse sferen. Met 350.000 bezoekers in Breda en langs het parcours was het vandaag grenzeloos genieten. Kijk bijvoorbeeld naar het prachtige moment in de Grote Kerk. De sfeer was fantastisch en we hebben vandaag weer laten zien dat Breda, Spanje en La Vuelta elkaar prachtig aanvullen.”

De Spaanse organisator Unipublic, kijkt eveneens terug op een succesvolle start van La Vuelta. “De warme reacties van het enthousiaste Nederlandse publiek waren geweldig. We voelden ons thuis”, aldus Javier Guillén, algemeen directeur van La Vuelta. “Het project La Vuelta Holanda is na twee jaar wachten uitgekomen en heeft onze verwachtingen overtroffen. Nederland is een plek die fietsen ademt en die we in ons hart gesloten hebben. We zijn gekomen om geschiedenis te schrijven en we vertrekken met een van de meest ongelooflijke verhalen die we, vanuit het perspectief van La Vuelta, ooit hebben meegemaakt”, besloot hij.

''Met geschatte bezoekersaantallen van 12.500 (ploegenpresentatie), 260.000 (eerste etappe), 375.000 (tweede etappe) en 350.000 tijdens de etappe Breda-Breda, werd de start van La Vuelta in Nederland boven verwachting bezocht.''

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl