Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ganna houdt Nederlanders van zege in Duitsland

Woensdag 24 augustus 2022

Elite men - Bauke Mollema heeft in de proloog van de Deutschland Tour een tweede plek behaald.

De Nederlands kampioen tijdrijden zat long in de hot seat maar moest wereldkampioen Filip Ganna voor zich dulden in de uitslag. De jonge Zeeuw Mick van Dijke werd vierde namens Jumbo-Visma. Diens ploeggenoot Olav Kooij was de snelste bij het tussenpunt, maar kwam ten val in Weimar.

Van Dijke nam de leiding in het jongerenklassement. De bergtrui zou voor Olav Kooij zijn, maar die lag tijdens de huldiging in het ziekenhuis na zijn val. Hij kwam wel over de streep en had in de bergtrui mogen starten. Zijn team Jumbo-Visma liet weten dat hij daar fysiek niet toe in staat is.

Bauke Mollema startte met ambities vandaag en maakte dat waar. '''Het was een leuke proloog en ook speciaal, want je reed op de wegfiets en het was maar 2,5 kilometer lang. Het was superexplosief, super snel en er zaten maar twee bochten in. Ik was zeer gemotiveerd voor vandaag. Ik wist dat een goed resultaat erin zat en had me ook specifiek voorbereid. Ik ben blij met het resultaat en  ervan overtuigd dat ik niet beter kon'' aldus de nummer twee van de uitslag.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl