Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Dam en Kos ploegleiders Scorpions Racing Team

Donderdag 25 augustus 2022

Elite men - Arthur van Dam en René Kos voegen zich bij Scorpions Racing Team om het  beloftenprogramma vorm te gaan geven. 

Van Dam was de afgelopen zeven seizoenen de drijvende kracht achter Amsterdam Racing Academy (WPGA). Hij werkt al jaren samen met  Kos, die tussen 1980 en 1987 actief was als beroepsrenner en in 1981 zelfs wereldkampioen  werd op het onderdeel stayeren. Kos is als ploegleider bij verschillende teams actief geweest en was de laatste jaren verbonden aan WPGA, daarnaast vervult hij ook verschillende nevenfuncties bij de KNWU.

Arthur van Dam: “Rene en ik delen onze visie met betrekking tot talentontwikkeling, ik ben dan ook blij dat we, onze altijd prettige samenwerking, bij Scorpions Racing Team kunnen voortzetten! De eerste jaren van een carrière zijn essentieel in het leven van een wielrenner. Dit is de fase waarin je vaardigheden en technieken opdoet, je racevaardigheden verbetert, maar we besteden ook aandacht aan alle andere aspecten die een atleet maken. Onze filosofie? Focus op de toekomst en probeer renners te vinden en te ontwikkelen die we hopelijk over een paar jaar in de World Tour zullen terugzien.”

Naast nieuwkomers Arthur en René, blijft Tino Hazelhoff de gespecialiseerde ploegleider voor het 24-uur endurance programma en zal de ervaren Ton Welling de focus op het Nederlands-Belgische “Elite” programma hebben.

Foto: © Sportfoto René Kos in actie als dernyrijder

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl