Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kraak tweede in GP de Plouay

Zaterdag 27 augustus 2022

Women - Amber Kraak bevestigde haar progressie met een podiumplaats in de GP de Plouay. De oud-roeister van Jumbo-Visma verloor de spring om de zege van Mavi Garcia.

De twee reden weg uit een meer omvangrijke kopgroep met ook Grace Brown en Juliette Labous.

"Met een tweede plek kan ik zeker leven. Dit is een heel mooi resultaat", aldus Kraak na afloop van de race. "Voor mij was het één van de eerste keren dat ik mee kon doen in de finale en dat ging me best goed af. Door mijn geringe ervaring speelde ik het spelletje niet goed. Ik durfde niet achterom te kijken, omdat ik bang was dat de groep terug zou komen. Het was een beetje op safe. Een volgende keer maak ik het Garcia iets moeilijker op de finishlijn."

Kraak sprak van een zware, maar bijzondere dag. "Ik kon me voor het eerst iets sparen in het begin van de wedstrijd. Linda zat in de goede ontsnapping, maar door het achtervolgingswerk van FDJ en Canyon kwam alles terug bij elkaar. Vervolgens deed Linda een mooie lead-out aan de voet van de klim, waarna ik aanviel en in de kopgroep terecht kwam. Ik voelde me best fris op de klimmetjes en heb hard gewerkt om de ontsnapping draaiende te houden."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl