Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vermeltfoort wint Ronde van de Achterhoek

Zondag 28 augustus 2022

Elite men - Coen Vermeltfoort heeft de Ronde van de Achterhoek gewonnen. De renner van VolkerWessels versloeg Martijn Budding in de sprint in Aalten.

Ondanks diverse uitvallen, waarvan de laatste eindigde net na het ingaan van de slotkilometer, werd het toch een sprint. Vermeltfoort voegde maar weer eens een wedstrijd toe aan zijn rijk palmares. Dit seizoen won hij al in onder meer de Ronde van Overijssel en de PWZ Zuidenveldtour.

Achter Jim Brown werd Joren Bloem vierde.

Vermeltfoort was in zijn nopjes met de winst. "'Deze koers stond nog niet op de lijst, terwijl het wel een koers is die me goed ligt. Ik ben hier wel al eens als tweede gefinisht. Vorig jaar had ik pech op het verkeerde moment, maar vandaag ging alles goed.’’ In de laatste kilometers leek Vermeltfoort het zonder ploeggenoten moeten stellen, maar uiteindelijk werd hij perfect gelanceerd. ,,Dit is wel een overwinning van de ploeg. Ze hebben de hele dag goed gewerkt. In de finale zaten we er met de ploeg niet goed bij, dus toen ben ik zelf mee gegleden. Op het laatst kwamen ze nog naar voren en hebben Maikel (Zijlaard, red.) en Daan (van Sintmaartensdijk, red.) mee goed afgezet en hoefde ik alleen nog maar te sprinten.''

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl