Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tweede etappe Simac Ladies Tour voor Wiebes

Woensdag 31 augustus 2022

Women - In de tweede etappe van de Simac Ladies Tour won opnieuw Lorena Wiebes. Die verstevigde daarmee in Ede  haar leidende positie in de enige Nederlandse etappekoers in de Women's WorldTour.

Al snel greep een drietal vluchters de gelegenheid om het peloton te ontvluchten met Lieke Nooijen (Parkhotel Valkenburg), Senne Knaven (AG-NXTG) en Georgia Baker (BikeExchange-Jayco). Clara Lundmark (GT Krush Tunap) ging in de achtervolging, maar wist de aansluiting niet te maken. Uiteindelijk bleef Baker als laatste over van de koplopers, maar ook zij werd ruim voor de finish ingerekend.

Zo wist Team DSM het peloton toch massaal naar de streep te krijgen. En won Wiebes afgetekend voor Laura Tomasi en Lonneke Uneken.

''We hadden het vandaag goed onder controle als ploeg. De finale verliep wat chaotisch waardoor ik het wiel van mijn lead-out Charlotte Kool verloor. Georgi Pfeiffer bracht me naar voren, maar ik had nog even willen wachten. Ze kwamen echter van achter al opzetten en toen moest ik aangaan. Het is alweer mijn twintigste overwinning. Dat heb ik vaker gepresteerd, maar nog nooit met vooral wedstrijden van dit kaliber. Het is een heel mooi seizoen. Of ik ook de leiderstrui kan houden? We gaan zien of er morgen weer een ritzege inzit en ik vertrouw op mijn sterke benen in het afsluitende weekeinde. Dan gaan we zien wat er lukt.''

Lonneke Uneken kon leven met de derde plek en de witte trui die dat opleverde. ''Je weet dat je in een vlakke koers als deze aan Lorena een heel lastige rensters hebt om te verslaan. Ze heeft de hoogste snelheid en positioneert zich goed, het maakt het moeilijk haar te verslaan, al moet je jezelf daar vooraf nooit bij neerleggen. Ik was blij dat ik in ieder geval voor de zege mee kon sprinten en een mooie klassering kon behalen. Dinsdag had dat er ook ingezeten, maar maakte ik een foutje. Nu verliep de sprint goed en kan ik dus ook leven met het resultaat.''

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl