Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ockeloen en Neefjes winnen Veldslag Norg

Zaterdag 03 september 2022

Offroad - De Veldslag om Norg heeft een zege opgeleverd voor Jasper Ockeloen en Tessa Neefjes.

Een mulle ondergrond zorgde voor zware passages rondom Norg en het peloton sloeg dan ook al snel na de start uiteen in kleine groepjes. Vooraan ontstond een vijf man sterke kopgroep met Jasper Ockeloen, Tim Smeenge, Thom Bonder, Pim Funken en Lennart van Houwelingen. Bonder had met pech af te rekenen en Smeenge en Ockeloen reden weg bij Funken en van Houwelingen maar de verschillen bleven klein en alles kwam even later weer samen voor de bulten bij Kloosterveen. Bij de korte beklimmingen van deze bulten schudde Smeenge stevig aan de boom, had een klein gaatje,  maar Ockeloen wist het dichten met Bonder in zijn wiel.

Tim Smeets: “Ik moest daarna zelf nog weer een gat op Jasper en Thom dicht rijden na een navigatie fout maar wist weer vooraan aan te sluiten. Op dat moment waren het alleen nog maar snelle paden naar de finish en konden we ons op een sprint gaan voor bereiden. Jasper had duidelijk de snelste benen na 100 kilometer maar ik wist eindelijk mijn trainingsmaat Thom eens te kloppen in een sprint en zo als tweede te eindigen.”, aldus Smeenge met een knipoog. “Nu ga ik me voor bereiden op het WK marathon in Denemarken over twee weken en het NK marathon in Gasselte dat over drie weken plaats vindt.

Tessa Neefjes was uiteraard dik tevreden met haar zege die ze behaalde voor haar ploeggenote Larissa Hartog. ''Het was een mooie wedstrijd, een ware veldslag waarbij iedereen goed zwart geworden is. De vrouwen moesten nu achter de mannen starten . Larissa en ik kwamen snel samen vooruit en zijn vervolgens samen van groepje naar groepje  bij de mannen gereden. We hebben goed samengewerkt, maar na goed 55 kilometer ben ik op het asfalt weggereden. Ik wilde er een goede training van maken richting het WK Gravel. Ik heb ongeveer veertig kilometer solo gereden en Larissa was vervolgens nog keurig tweede. Een mooie dag voor ons.''

Foto: Martin Schutter/KMCEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl