Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eurode Omloop is voor Pluimers

Zondag 11 september 2022

Elite men - De Eurode Omloop is gewonnen door Rick Pluimers. De renner van Jumbo-Visma versloeg Peter Schulting (VolkerWessels) in de sprint van een kopgroep van vier.

Jordy Bouts werd derde namens Beat Cycling De laatste renner in de kopgroep was Frank van den Broek (JEGG-De Jonge Renner).

Roel van Sintmaartensdijk won de Schwalbe Topcompetitie.  VolkerWessels stelde het ploegklassement veilig.

Voor Pluimers was het een welkome zege na een seizoen met veel topwedstrijden. ''Als het aan mij lag, reden we meer van dit soort koersen, want het is prettig om voor de winst te kunnen rijden. Ik had in de slotfase vertrouwen in mijn sprint, maar had wel echt drie sterke renners mee. Peter Schulting kwam als eerste door de bocht en ik raakte bijna ingesloten. Gelukkig was hij sportief genoeg om de deur niet dicht te gooien. Dit is een heel mooie zege in een  selectieve Nederlandse koers. Ik ben er blij mee'' aldus de toekomstig prof, die bevestigde komend jaar voor het Tudor-project van Fabian Cancellara uit te komen.

Vijftien vluchters

De vier uiteindelijke vluchters reden weg uit een kopgroep van vijftien met ook nog Tomas Kopecky, Luuk Herben (A Bloc), Stijn Daemen, Vincent Hoppezak (BEAT), Bart Lemmen (VolkerWessels), Owen Geleijn, Jesse Kramer (Jumbo-Visma DT), MIke Bronswijk (Allinq), Jeroen Meijers (JEGG-DJR), Tibor del Grosso en Hartthijs de Vries (Metec-Solarwatt). Zij namen snel een minuut en in de slotronde wisten de vier dat ze alleen naar elkaar hoefden te kijken. Van den Broek probeerde nog een sprint te ontlopen, maar de vier gingen gezamenlijk naar de streep. De renner van JEGG-DJR haalde er maar vertrouwen uit. ''Ik heb goede benen en hoop die lijn richting de thuiskoers, de Ronde van Midden-Brabant, door te kunnen zetten.''

Voor Schulting was de verleiding er wel even in de sprint om Pluimers geen ruimte te geven. De ervaren oud-winnaar van onder meer de Tacx Profronde van Zeeland toonde zich echter sportief ''Maar ik denk dat de sterkste van vandaag gewonnen heeft. Dan kun je de deur sluiten, maar rijd je misschien Rick in de hekken of misschien mezelf ook wel. Daar had ik weinig trek in.''

Foto's: © Sportfoto - Dick Soepenberg

STANDENEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl