Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jordi Sloof maakt opvallende rentree in Bulgarije

Vrijdag 16 september 2022

Elite men - Zes jaar nadat hij de racefiets gedesillusioneerd opborg, vierde Jordi Sloof een verrassende rentree in de Ronde van Bulgarije waarin hij zesde werd. Wat zorgde voor verbazing bij velen, niet in het minst bij de Bodegraver zelf die in 2016 een jongensdroom uiteen zag spatten.

Winst in Limburgs Mooiste en aansprekende uitslagen in de Spaanse Ronde van Toledo en de Arden Challenge hadden hem een contract opgeleverd bij de continentale ploeg Join S De Rijke. ,,Ik kan mijn sport niet beleven zoals ik wil,” zei Sloof toen. ,,Seizoen 2016 was één groot dieptepunt. Deze winter wilde ik rustig opbouwen, maar ook dat lukte niet. Ik zat steeds op een verkeerd spoor. Dus neem ik een pauze voor onbepaalde tijd.” In het boek ‘Stopsporter’ schreef hij via 16 blogs de frustraties van zich af.

Sloof (26) ging aan de slag bij de Rabobank. Vier jaar raakte hij geen fiets aan, maar toen hij bij zijn in Bulgarije studerende vriendin op bezoek ging, ging de racefiets mee. ,,Prachtig om daar in die mooie landschappen rond te trappen,” laat Sloof weten. ,,De tochten werden steeds langer en ik kwam in de hoofdstad Sofia ook in contact met enige fietsclub daar. Omdat het zo goed ging, haalden ze me over om mee doen met de Ronde van Bulgarije. Zonder vergelijkingsmateriaal wist ik niet waar ik aan toe was, maar ik sloeg meteen een goed figuur. Die zesde plaats had nog beter gekund wanneer ik in het begin niet te voorzichtig was geweest. De felicitaties waren daarna talrijk, zelfs van de Bulgaarse Minister van Sport. Ongelooflijk!”

Hoe nu verder? Vanaf 23 oktober staat de Ronde van Guatamala op het programma met leeftijdsgenoten van zijn oude club Westland Wil Vooruit. ,,Daarna bezin ik me op het vervolg in 2023,” verduidelijkt Sloof. ,,Ik zou wel aan de slag willen bij een continentale ploeg, maar ik wil zeggenschap over mijn eigen programma. Met heuvelklassiekers en etappewedstrijden met bergen. Die vlakke, vaak nerveuze Hollandse klassiekers hoeven voor mij niet meer.” (Ton van Wieringen)

EIGEN FOTO

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl