Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Minder coureurs en mindere status voor Eneco Tour

Donderdag 31 oktober 2013

Elite men - In de nieuwe voorstellen van de internationale wielerbond UCI om de wielerkalender richting 2020 grondig te hervormen, is één van de beoogde veranderingen dat er in etappekoersen en eendagswedstrijden op het hoogste niveau nog maar zeven coureurs per ploeg uitkomen. Bovendien wordt de Eneco Tour lager ingeschaald.

 De nieuwe voorstellen zijn door de UCI voorgelegd aan een aantal partijen in de wielersport, maar het complete document is uitgelekt richting de website cicloweb.it. Volgens het document mogen alleen in de grote ronden nog negen renners per ploeg uitkomen. De Eneco Tour wordt in de nieuwe voorstelen in een tweede divisie onder gebracht en verliest de aansluiting met de topkoersen als de voorjaarsklassiekers en de grote ronden.

Opleidingsteams

Alle belangrijkste teams - WorldTour-teams als Belkin en Argos-Shimano in het huidige model - mogen 22 renners per ploeg hebben, maar mogen acht a tien renners in een opleidingsteam onderbrengen. Die mogen alleen in de lager geklasseerde wedtrijden uitkomen.

Wedstrijden hoogste niveau

Op het hoogste niveau blijven volgens de nieuwe voorstellen de volgende wedstrijden over: Tour Down Under, Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race, Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, Giro d'Italia, Dauphiné, Tour de Suisse, Nationale kampioenschappen, Tour de France, Clasica San Sebastian, Vattenfall Cyclassics, Gp Quebec, GP Montréal, Ronde van Spanje, Ronde van Lombardije en de Tour of Beijing.

Wedstrijden tweede niveau

De Eneco Tour wordt op hetzelfde niveau ingeschaald als de volgende wedstrijden: Dubai Tour, Tour of Qatar, Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen,  E3 Prijs, Ronde van het Baskenland, Brabantse Pijl, Tour de Romandie, Bayern Rundfahrt, Ronde van Polen, Gp Plouay en Parijs-Tours.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl