Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rucphen uit wereldbeker veldrijden

Woensdag 21 september 2022

Offroad - Flanders Classics en de UCI verwelkomen Dublin, Maasmechelen en Gavere in de Wereldbeker Veldrijden 2022-2023. De wedstrijd in Ierland vult de nog te bevestigen locatie op zondag 11 december in. Maasmechelen zal daarentegen op 30 oktober Rucphen vervangen, Gavere doet op 26 december hetzelfde voor Dendermonde. 

Op 11 december trekt de UCI Wereldbeker Veldrijden naar Dublin. Voor het eerst in de geschiedenis van het regelmatigheidscriterium verwelkomt Ierland een wereldbekermanche. Dublin zal de 9de van in totaal 14 wedstrijden zijn. Daarnaast worden twee van de eerder aangekondigde wedstrijden door onvoorziene omstandigheden vervangen. Zo zal op 30 oktober in plaats van Rucphen een gloednieuwe veldrit georganiseerd worden in Maasmechelen. En op 26 december trekt het veldritpeloton naar Gavere in plaats van Dendermonde.

"We zijn enorm trots Dublin te mogen verwelkomen", zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. "We zullen er koersen in een op en top Iers landschap, wat Dublin net als een Val di Sole of Flamanville vorig seizoen een enorme eigenheid geeft. Daarnaast moesten we ook op zoek naar alternatieven voor Rucphen en Dendermonde. Met Maasmechelen voegen we een Belgische manche toe om naar uit te kijken. En op tweede kerstdag tot slot koersen we in Gavere, waardoor de UCI Cyclo-cross World Cup voor komende winter een ware klassieker rijker is."

De wedstrijd in Dublin zal doorgaan op de Sport Ireland Campus waar recent nog de European Cross-Country Championships doorgingen.

De UCI Cyclo-cross World Cup start op zondag 9 oktober in het Amerikaanse Waterloo en eindigt na 14 wedstrijden op zondag 29 januari 2023 in het Franse Besançon. 

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl