Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Joris Nieuwenhuis terug in het veld

Vrijdag 30 september 2022

Offroad - Joris Nieuwenhuis gaat zich in het vervolg van zijn loopbaan op veldrijden richten. De voormalig wereldkampioen bij de beloften in die discipline gaat aan de slag bij Trek Baloise.

De Achterhoeker gaat dit combineren met een studie. ''Ik ben de afgelopen seizoenen meer en meer op de weg gaan rijden. Op persoonlijk vlak voelde dat aan alsof ik meer vervreemde van wie ik was. De risico’s op de weg zijn niet gering door de valpartijen en hoge snelheden. Dit jaar voelde ik dan stilaan aan dat ik weer de omslag richting het veld – mijn eerste liefde – wil gaan maken. Ik kijk er naar uit om bij Baloise Trek een mooi verhaal te gaan schrijven.”

''Ik ken Lucinda, Pim en Lars redelijk goed, onder andere van de crosstrainingen van de Nederlandse ploeg in Alphen. Van hen kreeg ik enkel maar positieve signalen over de ploeg. Daar bovenop komt dat er een heel familiale sfeer heerst. Daar ben ik wel gevoelig voor. Er is ook veel kennis over het veldrijden in huis. Dat maakt dat je er niet alleen voor staat. Al die aspecten maken Baloise Trek voor mij een evidente keuze.”

“Ik vind het moeilijk om een concrete ambitie uit te spreken. Aangezien ik al drie jaar geen uitgebreide crosskalender meer heb betwist, wil ik me eerst weer aanpassen aan het crossritme. Richting het einde van het seizoen wil ik meer in beeld gaan rijden en de aansluiting met de voorste gelederen maken. Maar halfweg het veldritseizoen zal ik daar meer concrete uitspraken over kunnen doen. We gaan mijn programma de komende weken meer in detail bekijken. Maar de bedoeling is om ergens eind oktober in competitie te komen.”

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl