Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olav Kooij wint Munsterland Giro

Maandag 03 oktober 2022

Elite men - De Sparkassen Munsterland Giro heeft een sprintzege opgeleverd voor Olav Kooij, die eerder dit seizoen ook een rit won in de Ronde van Polen en de ZLM Tour domineerde.

Jasper Philipsen werd tweede, terwijl Max Walscheid naar de derde plek sprintte. Ook sterke Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen stonden vandaag in Teigte aan het vertrek.

Kooij was uiteraard in zijn nopjes met de winst.  Kooij boekte in Münster zijn twaalfde zege van het seizoen en bezorgde zijn team de 47e overwinning. "Het is altijd fijn om te winnen, maar het is misschien wel extra mooi als je een aantal wereldtoppers verslaat", doelt Kooij op onder anderen Philipsen, Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen en Sam Bennett. "Zij hebben allemaal al ritten in een grote ronde gewonnen. Hopelijk kan ik dat binnenkort ook doen."

De Münsterland Giro mondde zoals verwacht uit in een massasprint. Kooij werd goed door zijn teamgenoten naar voren geloodst en ging er in de slotmeters als een speer vandoor toen hij een gaatje zag. Met groot vertoon van macht gaf hij al zijn tegenstanders het nakijken. "Ik ben blij dat ik het werk van mijn teamgenoten heb kunnen afmaken. Ik ben ze heel dankbaar."

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl