Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Meis Poland stroomt door naar Parkhotel Valkenburg

Donderdag 20 oktober 2022

Women - Parkhotel Valkenburg nvesteert verder in talent met het aantrekken van Meis Poland. De zeventienjarige renster uit Warmenhuizen viel afgelopen seizoen op door onder meer een sterk optreden op het Nationaal Kampioenschap bij de junioren, waar ze als vierde net naast het podium greep.

De talentvolle Poland fietst pas sinds een aantal jaren serieus en is door haar vader destijds aangestoken met het wielervirus. De oud amateur renner geeft nu trainingen aan de jeugd bij Wielervereniging Noord-Holland, in hetzelfde clubgebouw waar ook Team Parkhotel Valkenburg haar uitvalsbasis heeft.

“Mijn vader kent Raymond Rol nog van vroeger en algauw kwamen we op gesprek. De optie was eerst om naar WV Schijndel te gaan, maar toen bood Ray mij aan dat ik net zo goed bij Parkhotel kon starten als ik dat wilde.”

Zo stroomt de jonge Poland door uit het ledenbestand van WV Noord-Holland naar de opleidingsploeg van Parkhotel Valkenburg en maakt ze daarmee de overstap van clubniveau naar profniveau, evenals haar debuut in het damespeloton volgend jaar. “Ik heb dit jaar paar koersen gereden met de elite vrouwen en daar kon ik goed mee.” De Noord-Hollandse blijft verder nuchter als ze kijkt naar het nieuwe seizoen. “Ik hoop vooral leuk te kunnen koersen maar het blijft lastig in te schatten, want ik weet niet wat ik kan verwachten.” Wel is blij met de kans die ze krijgt bij Parkhotel Valkenburg. “Ik vind het heel leuk dat ik voor deze ploeg mag rijden en ik heb er heel veel zin in!”

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl