Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slag om Woensdrecht, nieuwe klassieker in Schwalbe Topcompetitie

Vrijdag 28 oktober 2022

Elite men - Vandaag werd een nieuwe wielerklassieker gelanceerd voor elite/beloften: de Slag om Woensdrecht.

De wedstrijd zal deel uitmaken van de Schwalbe Topcompetitie. De nieuwe koers wordt op zondag 30 april verreden op een omloop van bijna 24 kilometer met start en finish op de Scheldeweg in Hoogerheide. Oud-prof Moreno Hofland word koersdirecteur. De naam "Slag om Woensdrecht" staat voor altijd in de geschiedenisboeken en mag nooit vergeten worden. Het is een eerbetoon aan alle gevallenen in de Tweede Wereldoorlog.

Het selectieve parcours, uitgezet door oud renner Lars Akkermans, is een omloop van bijna 24 kilometer. Start en finish zijn op de Scheldeweg. Na de start gaat de omloop via Calfven naar de Aanwas. Van daaruit naar de Oud Hinkelenoorddijk richting Grindweg en Völkerdorp. Vanaf Völkerdorp moet het peloton onder de rijksweg A4 door naar de beruchte Hoogewaardpolder. Deze twee kilometer lange kasseistrook zal een heuse scherprechter blijken te zijn. Op het einde van de kasseien slaat het peloton vervolgens linksaf, op naar het dorp Woensdrecht. Niet de bekende Rijzendeweg, maar juist via de lastige kasseistrook van de Bossestraat zal de Brabantse Wal opgereden moeten worden. Tot aan het Mariabeeld in Hoogerheide klimt de weg als vals platte kuitenbijter. Daar slingeren de renners langs de Shermantank, via de Onderstal naar de finish bovenop de Scheldeweg in Hoogerheide.

Dat Woensdrecht zo met de wielersport is begaan, is ook organisator Thijs Rondhuis van de Schwalbe Topcompetitie niet ontgaan. In overleg met KNWU Zuid-West consul Edwald Martijn heeft hij de organisatie gevraagd om direct toe te treden tot de prestigieuze serie wedstrijden.  Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl