Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Empel en Brand in elite-selectie EK Veldrijden

Maandag 31 oktober 2022

Offroad - Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selecties bekend gemaakt voor het Europees Kampioenschap veldrijden in Namen,(5-6 november). Bij de vrouwen heeft Fem van Empel – winnares van alle vier de wereldbekers tot nog toe – besloten uit te komen in de elite-categorie. Lucinda Brand blijkt genoeg hersteld om haar Europese titel in die categorie te verdedigen.

Bij de elite-mannen is Corné van Kessel opnieuw van de partij nadat hij door een blessure de start van zijn seizoen miste.  Bondscoach Gerben de Knegt ziet in alle categorieën medaillekansen en hoopt ook op Europese titels.  

’Het parcours in Namen is wel vrij specifiek, maar we mogen ambitie hebben, want we hebben de afgelopen weken in de volle breedte mooie prestaties en uitslagen van de Nederlandse deelnemers gezien.. Ook de resultaten van de wereldbeker in Maasmechelen van zondag waren zeer hoopgevend, met winst bij de elite-vrouwen, de junioren en de junior-vrouwen en podiumplaatsen in de andere categorieën.  Het zal onze inzet zijn om ook in alle wedstrijden van dit EK voor de medailles mee te strijden, waarbij ik bij de elite- en beloften-vrouwen wel echt inzet op het goud. Het is mooi om Corné van Kessel en Lucinda Brand er weer bij te hebben. Beide coureurs kregen van hun specialist groen licht om te starten omdat hun herstel goed vordert en maken de selectie sterker in de breedte. Ik denk dat we met hoog gespannen verwachtingen naar Namen mogen afreizen.

Ook van Empel ziet het zitten. ''Het gaat heel goed. Daar heb ik heel hard aan gewerkt. Mijn conditie is heel veel verbeterd, waardoor ik de stijgende lijn van vorig seizoen heb kunnen doortrekken. Ik kijk uit naar Namen: het is vrij technisch. En als het gaat regenen, wordt het helemaal een specifiek parcours. Ik ben benieuwd.''

Selectie Elite-Mannen:

  1. Corné van Kessel
  2. Ryan Kamp
  3. Mees Hendrikx
  4. Joris Nieuwenhuis
  1.   Denise Betsema
  2.   Fem van Empel
  3.   Annemarie Worst
  4.   Ceylindel Carmen Alvarado
  5.   Inge van der Heijden
  6.   Marianne Vos
  7.   Aniek van Alphen
  1. Luke Verburg
  2. Danny van Lierop
  3. Tibor del Grosso
  4. Bailey Groenendaal
  5. David Haverdings

Selectie Beloften-Vrouwen

  1. Shirin van Anrooij
  2. Leonie Bentveld
  3. Femke Gort
  4. Iris Offerein

Selectie Junior-Mannen

  1. Senna Remijn
  2. Jelte Jochems
  3. Mika Vijfvinkel
  4. Floris Haverdings
  5. Keije Solen

Selectie Junior-Vrouwen

  1. Lauren Molengraaf
  2. Puck Langenbarg
  3. Roxanne Takken
  4. Bloeme Kalis
  5. Sara Sonnemans

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl