Drie talenten voor vrouwenteam Jumbo Visma

Donderdag 17 november 2022

Women - Team Jumbo-Visma Women voegt in 2023 drie jonge Nederlandse rensters toe aan de selectie: Nienke Veenhoven, Rosita Reijnhout en Maud Oudeman

De achttienjarige Nienke Veenhoven is een van de rensters die in 2023 debuteert in het tenue van Team Jumbo-Visma. Ze werd het afgelopen jaar begeleid door CyclingClassNL, een onafhankelijk initiatief van de KNWU, NOC*NSF en Team Jumbo-Visma dat als doel heeft om nieuwe kampioenen naar de hoogste trede van het wereldpodium te begeleiden.

“Ik heb veel geleerd bij CyclingClassNL”, stelt de uit Oostzaan afkomstige Veenhoven. “Door de manier van trainen, maar ook op het gebied van voeding. Je groeit als renster wanneer je de juiste begeleiding krijgt.” Veenhoven verwacht zich bij Team Jumbo-Visma verder te ontwikkelen. “Ik wil graag leren hoe ik naar een koers moet toewerken en hoe ik me optimaal kan voorbereiden op een wedstrijd. Rijden bij de elite is nieuw voor mij, maar ik hoop me straks in de sprint of op korte klimmetjes van voren te laten zien.”  

Ook Rosita Reijnhout (18) heeft een recente historie bij CyclingClassNL. De Zeeuwse reed eind september op het WK in Australië naar een 25e plek bij de junior-vrouwen en is trots op haar overstap naar de vrouwenploeg van Team Jumbo-Visma. “Ik wil groeien op fysiek en mentaal vlak. Ik hoop veel te leren van de rensters die al een paar jaar professioneel wielrennen. Daarnaast wil ik me langzaam maar zeker ontwikkelen tot een sterke renster. Ik heb er vertrouwen in dat dat met de begeleiding die ik hier ga krijgen, gaat lukken. Ik wil in de toekomst graag mijn stempel drukken op klimkoersen en ook de wedstrijden in België spreken me aan. En ik zou dolgraag ooit starten in de Giro. Dat is echt een droom.”  

Maud Oudeman is al bekend met het hoogste wielerniveau. Ze verdiende vorig jaar een profcontract bij Canyon/SRAM door als snelste te eindigen in een wedstrijd van Zwift Academy. Oudeman versloeg 31.000 vrouwelijke deelnemers. Dadelijk maakt de net negentien jaar geworden renster uit Nijmegen de overstap naar Team Jumbo-Visma. “Ik kijk ernaar uit. In het motto ‘samen winnen’ kan ik  me heel goed vinden. De wijze waarop Team Jumbo-Visma koerst, door goed samen te werken en als team te rijden, spreekt me heel erg aan.”

Oudeman ziet zichzelf als leergierig en toegewijd. Geef mij een opdracht en ik doe er alles aan om die zo goed mogelijk uit te voeren”, zegt ze. “Ik focus mij in de beginfase voornamelijk op het proces en dan hoop ik dat de resultaten snel zullen volgen.”

Foto: © Sportfoto   - Nienke Veenhoven in de KNWU Topcompetitie voor junior-vrouwenEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl