Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Liv Xstra gaat samenwerken met Jonge Renner

Vrijdag 25 november 2022

Women - Liv Racing Xstra gaat een samenwerking aan met wielervereniging JEGG – DJR Academy. Daarmee zet het UCI Women’s WorldTeam in op verdere ontwikkeling van het vrouwenwielrennen en optimalisatie van de doorstroming van wielertalenten.

De Oosterhoutse wielervereniging JEGG – DJR Academy geldt al vele decennia als een toonaangevend opleidingsinstituut in de Nederlandse wielersport. Vele (mannelijke) wielertalenten gebruikten JEGG – DJR als springplank naar het allerhoogste niveau. De laatste jaren timmert ook de damesploeg (elite/ beloften) behoorlijk aan de weg en is deze een steeds belangrijkere kweekvijver gebleken.

Kennisoverdracht

“Achter JEGG – DJR gaat een semi-professionele organisatie schuil. De wielersport heeft daar al meermaals de vruchten van geplukt. Door kennisdeling, onder andere op het gebied van training en coaching, willen we de begeleidingsstructuur naar een nog hoger niveau tillen. De progressie monitoren we op regelmatige basis. Het uiteindelijke doel is om wielertalent nog beter tot wasdom te laten komen en al vroegtijdig bij ons op de radar te krijgen”, zegt ploegleider Wim Stroetinga van Liv Racing Xstra.

Eerste samenwerking

Onlangs woonden Quinty Ton en Thalita de Jong de introductiedag van de damesploeg (elite/ beloften) van JEGG- DJR Academy bij. Zij droegen daar hun kennis en ervaring over op de rensters die onderdeel uitmaken van het 2023-team. Volgend seizoen komen er vaker van dit soort gezamenlijke trainingsdagen. “Het was fijn om een dag lang met jonge meiden op te trekken die een profcarrière als ultieme droom hebben. Zulke sessies zijn voor iedereen inspirerend”, zegt Quinty Ton.

Foto: © Sporfoto Thalita de Jong maakte dit jaar de overstap van JEGG-DJR naar Liv Xstra

 

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl