Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tweede rit Olympia's Tour trekt door Drenthe

Dinsdag 13 december 2022

Elite men - Na de openingstijdrit op het TT-circuit is Assen op donderdag 23 maart ook start- en finishplaats van de tweede etappe van Olympia’s Tour. De tweede rit wordt 165 kilometer lang en is een in de oudste etappekoers van Nederland opgenomen weergave van de klassieker Fietsen & Koffie Dorpenomloop Drenthe. Eerder werd al bekend dat de slotrit plaats vindt in Zuid-Limburg.

Tijdens de tweede etappe worden maar liefst 38 dorpen in Noord-Drenthe aangedaan, waarbij de Drentse keien en de bekende Drentse Brinkdorpen niet zullen ontbreken in het decor van dit parcours. Ook in 2022 was de Dorpenomloop-rit in de ronde opgenomen. De etappe werd toen gewonnen door de Brit Jim Brown, terwijl Maikel Zijlaard op de Drentse keien in extremis de eindzege wist te veroveren in de vorige uitgave.

Zijlaard is één van de vele winnaars van Olympia’s Tour die daarna tot de rangen der profs wist door te dringen. Tweevoudig Olympia’s Tour-winnaar Dylan van Baarle won dit jaar Parijs-Roubaix. Ook Pascal Eenkhoorn, die namens Jumbo-Visma afgelopen zomer het NK Profs won op de Col du VAM in Wijster, staat op de erelijst. Net als de namen van Servais Knaven, Taylor Phinney, Stef Clement en Cees Bol. De wielerhistorie blijft zich al vanaf 1909 herhalen, alle winnaars van de afgelopen dertien edities werden beroepsrenner.

Organisator Thijs Rondhuis is blij dankzij de steun van Fietsen & Koffie de Dorpenomloop opnieuw binnen de kaders van Olympia’s Tour te kunnen laten verrijden. ‘Dankzij sponsoren als Fietsen & Koffie maar zeker ook dankzij hoofdsponsor Metec is het mogelijk ook in 2023 een uitgave van Olympia’s Tour op de kalender te krijgen. De charme van deze ronde is de variatie in het Nederlands landschap die aan bod komt. Renners moeten zowel de keien in Drenthe kunnen verteren als de heuvels in Zuid-Limburg. Het levert telkens weer winnaars op die daarna ook bij de profs niet misstaan.’ 

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl