Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

ZLM Tour eindigt komende drie jaar in Oosterhout

Donderdag 15 december 2022

Elite men - De ZLM Tour gaat de komende drie jaar starten en finishen in Oosterhout op de afsluitende zondag van de ZLM Tour. Hierdoor zal Oosterhout de komende drie jaar het slotstuk worden van deze belangrijkste volledig Nederlandse etappekoers

Al vele jaren is de ZLM Tour dé ideale voorbereidingskoers voor sprintersploegen die enkele weken later deelnemen aan de Tour de France. Samen met PromOosterhout gaat de gemeente er een groot publieksevenement van maken. Wethouder Dees Melsen kijkt uit naar de komst van de ZLM Tour. “De ZLM Tour is een aansprekende Nederlandse profronde waar veel publiek naar komt kijken. Een moment waarbij onze binnenstad en stad gaan bruisen. De slotdag van een wielerronde is altijd belangrijk, bijzonder en interessant. Er is genoeg ruimte voor het publiek om het fijne van het bourgondische Oosterhout te verkennen,” aldus de wethouder Toerisme en Evenementen. 

Oosterhout slotstuk ZLM Tour

Komende drie jaar zal de Oosterhoutse Slotlaan als slot van de ZLM Tour fungeren. Met de start en finish op zondag vormt Oosterhout de komende drie jaar het slotstuk van deze tour. De start zal plaatsvinden in het centrum. De koers wordt afgesloten met enkele lokale omlopen binnen gemeente Oosterhout, waarbij meerdere keren de finishlijn wordt gepasseerd. De precieze route tussen start en finish volgt later. Het slot van de tour zal komend jaar op 11 juni plaatsvinden. 

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl