Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Belangstelling uit binnen- en buitenland voor Olympia's Tour

Maandag 19 december 2022

Elite men - Olympia’s Tour mag zich komend voorjaar in grote belangstelling verheugen van zowel de Nederlandse topteams als aansprekende formaties uit de rest van Europa.

Onder meer de opleidingsteams van Jumbo-Visma, Uno-X en Lotto-Dstny weten de weg naar de oudste etappekoers te vinden. In totaal starten 25 ploegen in de ronde, waarvan organisator Courage Events er de eerste acht bekend kan maken.

Van 22 tot en met 26 maart mag er volop strijd verwacht worden in Olympia’s Tour, waar de deelnemers een aantrekkelijke mix van etappes voorgeschoteld krijgen. De rittenkoers begint op woensdag 22 maart met een tijdrit op het TT-circuit in Assen en kent de dag daarna een selectieve etappe over de Drentse keien. De daarop volgende ritten worden nog bekend gemaakt, maar daarin zal het typische Nederlandse waaierrijden een rol kunnen spelen en/of krijgen de sprinters hun kansen. Op de slotdag staat een lastige etappe door Zuid-Limburg op de rol. De winnaar van Olympia’s Tour moet kortom van alle markten thuis zijn.

Met het Jumbo-Visma Development Team staat het opleidingsteam van de gerenommeerde gelijknamige WorldTour-ploeg aan het vertrek. Ook de formaties van de vorige winnaar VolkerWessels en A Bloc zorgen voor een Nederlands tintje in het deelnemersveld. Teams die weten dat een eindzege in Olympia’s Tour vaak goed is voor een profcontract zoals onder anderen Parijs-Roubaix-winnaar Dylan van Baarle, Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn en de meest recente winnaar Michael Zijlaard wisten af te dwingen.

Zij zullen het opnemen tegen enkele gerenommeerde ploegen uit het buitenland. De opleidingsformaties van Lotto-Dstny en Uno-X brengen internationale toptalenten aan het vertrek die in Olympia’s Tour graag in de voetsporen treden van buitenlandse eindwinnaars als Julius Johansen en Taylor Phinney. Ook de Deense topploeg Riwal Cycling, de al zo lang meedraaiende Duitse formatie Lotto-Kern Haus en het succesvolle Britse Team WV Sungod – vorig jaar goed voor twee ritsuccessen in de ronde – vroegen en kregen startrecht bij de organisatie van Olympia’s Tour, die de komende weken nog meer aansprekende deelnemende teams bekend zal maken.

De eerste acht teams voor Olympia’s Tour 2023:

• Jumbo-Visma DT (Ned)

• Lotto-Dstny DT (Bel)

• Uno-X DT (Noo)

• VolkerWessels (Ned)

• Lotto-Kern Haus (Dui)

• Riwal Cycling Team (Den)

• WV Sungod (Gbr)

• A Bloc (Ned)

Foto: © Sportfoto

 

 

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl