Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Operatie Marianne Vos goed verlopen

Maandag 04 november 2013

Women - Marianne Vos is donderdag in het Medisch Centrum Haaglanden Antoniushoeven in Leidschendam met succes geopereerd aan een cyste in haar buikholte. Ze is intussen weer thuis in Meeuwen, waar het herstelproces snel vordert.

Vos moet de fiets nog even laten staan, maar ze gaat op 26 november met de nationale wegselectie tweeëneenhalve week op trainingskamp in Zuid-Afrika. Op tweede kerstdag maakt ze in de wereldbekercross van Heusden-Zolder haar rentree in het veld. De cyste was ongevaarlijk, maar ze zou er in de toekomst wellicht hinder van kunnen ondervinden. Daarom werd besloten om tijdens een rustige periode in te grijpen. De operatie verliep snel en goed. Marianne: “De cyste is verwijderd via een kijk-operatie, dus is er sprake van een kleine wond. Het herstel gaat erg goed en de wond is vooral minder pijnlijk dan ik vooraf had verwacht. Ik ben blij dat ik het heb laten doen. De naweeën vallen ontzettend mee.” 

Vos kijkt nu al strijdlustig vooruit naar het tweede deel van het cross-seizoen.  “Op 13 december komen we terug. Dan heb ik nog anderhalve week om specifiek in het veld te trainen. Via de daarna komende wedstrijden ga ik me voorbereiden op het NK en WK. Mijn hoofddoelen deze winter.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl