Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jumbo-Visma mikt op Tour, Giro en Monument

Vrijdag 23 december 2022

Elite men - In exhibitie- en eventcenter Move in Amsterdam vertelden teameigenaar  Richard Plugge en sportief directeur Merijn Zeeman van Jumbo-Visma. dat in 2023 onder meer een dubbelslag in de Tour én de Giro, en het winnen van de monumentale klassiekers Ronde van Vlaanderen “en/of” Parijs-Roubaix hoog op het verlanglijstje staan.  

 De sportieve plannen voor het nieuwe seizoen deed Merijn Zeeman uit de doeken, daarbij beurtelings vergezeld door Wout van Aert, de Nederlandse aanwinsten Dylan van Baarle en Wilco Kelderman en Tourwinnaar Vingegaard. Primoz Roglic moest wegens privé-omstandigheden op het laatste moment verstek laten gaan. De Sloveen wordt volgend jaar uitgespeeld in de Giro d’Italia. “Een wedstrijd waarvan ik houd en die ik nog niet gewonnen heb”, verklaarde Roglic tijdens het gisteren afgesloten trainingskamp in Spanje. “Ik ben nu nog herstellende van een operatie, maar ik hoop in mei in goeden doen te kunnen zijn. Daar ga ik in ieder geval alles aan doen.” 

Zeeman hoopt dan al een monumentale zege in het voorjaar beet te hebben. “De Ronde van Vlaanderen en/of Parijs-Roubaix. Daar willen we met de best mogelijke voorbereiding aan de start komen en dan gaan we voor het hoogst haalbare. We hebben een heel sterke klassieke kern en met onder andere Dylan van Baarle een heel belangrijke aanwinst. Ik ben ervan overtuigd dat we met dit collectief in staat zijn om met één van onze renners de overwinning te pakken.”

Met Vingegaard zet Jumbo-Visma in op prolongatie van de Tourzege. “Afgelopen jaar hebben we de code gekraakt om Pogacar te verslaan. We weten hoe we hem pijn kunnen doen en in welke aspecten Jonas de meerdere van hem is. We gaan weer met een goed plan naar de Tour en geloven erin dat we in staat zijn om met Jonas opnieuw voor het geel te gaan”, vertelt Zeeman.  

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl