Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ploeg 'VVBW' zoekt overheidssteun

Dinsdag 05 november 2013

Elite men - De continentale formatie die Bobbie Traksel met zijn rennersvakbond VVBW wil opzetten, hoopt dat ook de overheid wil mee denken om de werkgelegenheid van de betrokken renners te garanderen. Traksel: "Deze renners willen geen WW, die willen werken."

Traksel en zijn metgezellen hebben inmiddels de helft van het benodigde budget ingevuld en zijn met enkele sponsors in gesprek om die laatste kloof te dichten. "Onze deadline is op  14 november gesteld, we willen de renners niet onnodig aan het lijntje houden. Het ziet er zeker goed uit, maar ook als het budget helemaal gedicht is, kunnen we nog wat steun van de overheid gebruiken."

UWV op shirt

Er zit namelijk een kloof tussen wat de renners als vergoeding in hun team krijgen en wat ze van uitkeringsinstantie UWV zouden krijgen als ze in de WW zouden verdwijnen. Traksel: "De renners die nog zonder ploeg zitten, tonen allemaal hun goede wil om aan de slag te blijven, om het seizoen 2014 ook te overbruggen in de hoop in 2015 weer volwaardig aan de bak te kunnen. In andere landen is steun van de overheid heel gewoon - denk aan teams als Topsport Vlaanderen en Galicia - we vragen nu in Nederland alleen maar mee te denken. En als men dat graag wil kunnen we het logo van het UWV ook nog op het shirt plaatsen of welk ander logo dan ook. We zijn met z'n allen heel creatief bezig om dit werkgelegenheidsprobleem bij renners op te lossen, hopelijk doet de Nederlandse overheid daar aan mee."

Niet voor iedereen

Traksel hoopt dat er nog enkele profs elders een plekje vinden. "We hebben niet voor iedereen plek immers." Renners  als Kenny van Hummel, Wouter Mol, Bert-Jan Lindeman, Brian Bulgac, Reinier Honig en Bobbie Traksel zelf vonden tot nog toe geen onderdak. Vanuit de Belgische hoek zoekt oud-ploegleider Gino Vanhasselt naar oplossingen om het Belgische deel van de ploeg te vullen.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl