Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Deelnemersveld Olympia's Tour 2023 bekend

Dinsdag 03 januari 2023

Elite men - De 25 deelnemende ploegen aan Olympia’s Tour zijn bekend. De organisatie is erin geslaagd om in totaal 22 continentale formaties vast te leggen en heeft ook nog ruimte voor twee clubteams en een noordelijke districtsploeg.

De eerder bekend gemaakte opleidingsteams van Jumbo-Visma en DSM mogen het in de 2023-editie van de oudste etappekoers van Nederland opnemen tegen onder meer Metec-Solarwatt, de ploeg die de afgelopen jaren meerdere renners zag doorstromen naar de WorldTour. Ook debuteert de nieuwe formatie van Tour de Tietema-Unibet in de ronde.

De organisatie van Olympia’s Tour wist de opleidingsformaties van de twee Nederlandse WorldTour-ploegen, maar ook van Lotto-Dstny en Israel Cycling Academy te strikken voor de komende uitgave die op 22 maart van start gaat op het TT-circuit in Assen. Daar komt het development team van de Belgische profformatie Bingoal WB bij. Met Metec-Solarwatt is de ploeg vastgelegd die de afgelopen jaren onder meer Sjoerd Bax (UAE Emirates), Lars van den Berg (FDJ), Marijn van den Berg (EF) en Oscar Riesebeek (Alpecin-Deceuninck) vanuit de eigen gelederen zag doorstromen naar het allerhoogste profniveau. Ook de twee nieuwe Nederlandse continentale formaties Scorpions Racing Team en Tour de Tietema-Unibet komen in actie in de etappewedstrijd.

Het veld wordt compleet gemaakt door de Duitse ploeg Rad-Net Osswald, de Deense formatie Restaurant Suri-Carl Ras, de clubploegen van John Deere-NWVG en Monda-De IJsselstreek plus het regioteam Noord. Koersdirecteur Thijs Rondhuis van Courage Events is ronduit trots op het deelnemersveld dat hij in de komende editie mag verwelkomen. ‘’Ik denk dat we ons tot de best bezette etappekoersen van Europa op ons niveau mogen rekenen met maar liefst 22 continentale ploegen. Samen met hoofdsponsor Metec hebben we dit jaar ingezet op een attractief etappeschema op een gewild moment van het jaar. Daarvoor worden we beloond met een mooie mix van Nederlandse en buitenlandse teams. Ik ben blij dat we ook nog clubploegen aan de start hebben, want de wedstrijd is de opleidingskoers bij uitstek. Ik ben ervan overtuigd dat we een winnaar krijgen die past in de lijn van winnaars als Parijs-Roubaix-winnaars Servais Knaven, Dylan van Baarle en de huidige Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn.’’

De 25 ploegen:

- Jumbo-Visma DT (Ned)

- DSM Development Team (Ned)

- Allinq Continental Cyclingteam (Ned)

- BEAT Cycling Team (Ned)

- VolkerWessels (Ned)

- A Bloc (Ned)

- Scorpions Racing Team (Ned)

- Tour de Tietema-Unibet (Ned)

- Metec-Solarwatt (Ned)

- John Deere-NWVG (Ned)

- Monda-De IJsselstreek (Ned)

- Regioteam Noord (Ned)

- BHS Beton Bornholm (Den)

- Riwal Cycling Team (Den)

- Restaurant Suri-Carl Ras (Den)

- Lotto-Dstny DT (Bel)

- Bingoal WB (Bel)

- Lotto-Kern Haus (Dui)

- Rad-Net Osswald (Dui)

- Saint Piran (Gbr)

- WV Sungod (Gbr)

- Israel Cycling Team (Isr)

- Motala AIF (Zwe)

- Tartu 2024 (Est)

- Uno-X DT (Noo)

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl