Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Milan Vader toont zich in Tour Down Under

Vrijdag 20 januari 2023

Elite men - Jumbo-Visma mocht dan in rit drie van de Santos Tour Down Under de leiderstrui verliezen, een sterk optreden van Milan Vader was een opsteker voor de ploeg.

De Zeeuw, die vorig jaar lang uit de roulatie was na een zware val in de Ronde van het Baskenland, werd keurig achste in een door Pelle Bilbao gewonnen rit.

In het klassement is Vader vijftiende. Jay Vine is de nieuwe leider.

Vader geeft aan dat hij even moest omschakelen vanaf het moment dat zijn kopman aangaf dat hij voor eigen kans mocht rijden. “Dat was even een lastig moment. De situatie in de race was op dat moment onoverzichtelijk. Rohan zat in mijn wiel en we zaten op een klein gaatje van de voorste renners. Ik probeerde dat op een mooi tempo dicht te rijden, maar Rohan gaf aan dat het lampje echt uit was bij hem. Ik moest vervolgens even de bevestiging zoeken en communiceerde met de ploegleiding of het wel verstandig was om voor eigen kans te rijden. Op eigen tempo was ik in staat om een hoop renners in te halen. Eenmaal aangesloten bij de omvangrijke groep besloot ik in de finishstraat mee te sprinten voor de ereplaatsen”, beschrijft de coureur de totstandkoming van zijn eerste toptienklassering in de World Tour.

“Ik baal dat we de leiderstrui moeten afstaan”, voegt Vader daar nog aan toe. “Het doet me echter wel deugd dat het persoonlijk goed ging. Ik wil genieten van ieder moment en ik leer iedere dag weer een beetje bij en maak progressie. Dat is erg fijn om te ondervinden en geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl