Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kool verslaat Wiebes in UAE Tour

Donderdag 09 februari 2023

Women - De openingsrit van de UAE Tour is gewonnen door Charlotte Kool. De renster van DSM wist in de slotfase Europees kampioene Lorena Wiebes - voor wie ze vorig jaar de sprints nog aantrok - voorbij te komen.

Kool dreigde even ingesloten te raken en verloor het wiel van haar sprintaantrekker Pfeiffer Georgi, maar kreeg het wiel van Wiebes te pakken en stak haar met ogenschijnlijk gemak voorbij.

Chiara Consonni kwam als derde over de meet in Dubai Harbour.

Kool was in haar nopjes met dit mooie seizoensdebuut. ''Ik kan het nauwelijks geloven, maar hier heb ik heel hard voor getraind de afgelopen winter. De sprint verliep niet eens perfect door de chaotische toestanden en de valpartijen. En de communicatie met mijn laatst overgebleven ploeggenote was ook niet als gepland, maar de afloop maakt veel goed. In het begin van het seizoen is het altijd zoeken, maar ik heb er vertrouwen in dat we nog beter kunnen. Ik keek niet echt naar Lorena in de sprint, was juist gefocust op mijn eigen sprint, maar natuurlijk is het mooi om voor haar in de uitslag te staan. Ik hoop dit seizoen nog meer wedstrijden te winnen.''

Kool is uiteraard ook de nieuwe leidster.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl