Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Empel wint ook in Brussel

Zondag 19 februari 2023

Offroad - Fem van Empel heeft de Universiteitscross van Brussel gewonnen. 

Lucinda Brand en Annemarie Worst gingen mee op het podium. Maar het was de wereldkampioene die nadrukkelijk straalde.

TOP 10 VROUWEN

Van Empel: “Ik had nooit verwacht dat ik zo’n mooi cross-seizoen zou rijden. Het gevoel van winnen blijft geweldig en dus ben ik blij dat het weer gelukt is. Ik begon het seizoen met een overwinning en ik sluit ermee af. Dat kan bijna niet mooier. Er is best wel wat op me af gekomen, omdat ik vaak als topfavoriet aan de start stond. Ik denk dat ik er goed mee ben omgegaan. Ik kan alleen maar blij zijn met hoe het gelopen is.”

“Voor specifieke doelen uitspreken over mijn wegseizoen is het nog wat vroeg”, zegt Van Empel direct na afloop. “Ik rijd de Volta Limburg Classic, de Brabantse Pijl en de Waalse Pijl en daarna pak ik het mountainbiken weer op. Het gaat een mooie ontdekkingsreis worden.”

Van Empel fietste in haar crosscampagne een indrukwekkende erelijst bij elkaar. Ze won de wereldbekers van Waterloo, Fayetteville, Tábor, Maasmechelen, Antwerpen, Dublin en Benidorm. Bovendien werd ze eerste in de manches van Baal, Lille, Brussel, Poldercross, Koppenbergcross, Beringen en de Flandriencross van Hamme. Bovendien was ze de beste in het eindklassement van de wereldbeker en van de X2O-Trofee.

Op de kampioenschappen was Van Empel de beste van Europa, won ze namens Nederland de wereldtitel Mixed Relay en knalde ze naar haar eerste zege in het wereldkampioenschap van Hoogerheide.

Bij de mannen won Eli Iserbyt. Nederlands kampioen Lars van der Haar deed er nog maar eens een podiumplaats bij: derde.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl