Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Voorbeschouwing Salverda Bouw Ster van Zwollle

Vrijdag 03 maart 2023

Elite men - Na anderhalf jaar krijgt Coen Vermeltfoort komende zaterdag in de Salverda Bouw Ster van Zwolle een opvolger. Of misschien is de in de gemeente Hardenberg opgegroeide renner zelf degene die voor een derde keer zijn handen in de lucht mag steken op de Ceintuurbaan.

hem dat lukt dan evenaart hij het record van zijn Volker Wessels-teammanager Dries Klein. Maar zover is het nog niet, want een ijzersterk internationaal veld zal er in de nationale openingsklassieker op gebrand zijn om in de Overijsselse provinciehoofdstad uitstekend aan het nieuwe wielerseizoen te beginnen. Want winnen in de Ster is je visitekaartje afgeven zoals Dylan van Baarle, Fabio Jakobsen en David Dekker dat in recente jaren deden, het ideale opstapje naar de profs.

De renners en ploegleiders hebben natuurlijk al lang gezien dat er windkracht vier wordt voorspeld voor komende zaterdag en dat die aanwezige wind uit het koude noorden blaast. Dat betekent dat er rekening gehouden moet worden gehouden met een afvalrace en niet bij voorbaat met een massasprint in Zwolle. En dan zijn de tweevoudig winnaars Coen Vermeltfoort en Bert-Jan Lindeman van Volker Wessels vast op de afspraak, net als ploeggenoten als Max Kroonen en Thiemo Willems. Natuurlijk komt de tegenstand zeker onder deze omstandigheden – als de koers waarschijnlijk op de dijken gemaakt wordt – uit de continentale ploegen uit Nederland. Denk aan Jesper Rasch en Stijn Appel (A Bloc), Marien Bogerd en Rick Ottema (Allinq), Matthijs Buchli en Gil d’Heyegere (BEAT), thuisrijder Tim Marsman, Victor Broex en nationaal tijdritkampioen bij de beloften Axel van der Tuuk (Metec-Solarwatt) en Wessel Mouris en Sjors Handgraaf (Scorpions). En bij TDT-Unibet rijdt Zwollenaar Bas Tietema, die met Joren Bloem, Davide Bomboi, Jordy Bouts, Martijn Budding, Harry Tanfield en Tomas Kopecky een flinke serie troeven in zijn team heeft.

Maar de concurrentie komt ook nadrukkelijk uit buitenlandse hoek. De Belg Marc Wauters was in 1994 de laatste maar ook enige buitenlandse winnaar in de Ster. Het zijn om te beginnen de Nederlandse opleidingsteams Jumbo-Visma en Team DSM die enkele sterke internationale troeven aan de start brengen. Behalve Nederlands kanshebbers als Lars Boven en toekomstig prof Loe van Belle staat bijvoorbeeld ook Per Strand Hagenes op de deelnemerslijst bij Jumbo-Visma. Deze 19-jarige Noor werd in 2021 wereldkampioen bij de junioren in Leuven en was vorig jaar goed voor de winst in Parijs-Tours voor beloften. Ook hij wordt in 2024 prof bij Jumbo-Visma, net als zijn eveneens aanwezige landgenoot Johannes Staune-Mittet overigens. En Team DSM is meester in opleiden, dus wie weet wie er naast Enzo Leijnse opduikt in de finale. Maar houdt ook renners als Red Walters (XSpeed), Joshua Huppertz (Lotto-KernHaus) en Tim Torn Teutenberg (Leopard) maar goed in de gaten zaterdag. En wie weet grijpt er heel iemand anders de kans om zich in de kijker te rijden na een geweldige winter. Een andere renner uit de genoemde continentale teams, een nog onbekende buitenlander of een clubcoureur die klaar is om de stap naar boven te maken. Dat is de charme van de Salverda Bouw Ster van Zwolle: hier kun je jezelf in de kijker rijden.

LEES ONZE GEHELE VOORBESCHOUWING ZOALS WE DIE MAAKTEN VOOR DE SALVERDA BOUW STER VAN ZWOLLE

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl