Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Strade Bianche vrouwen voor Vollering

Zaterdag 04 maart 2023

Women - Demi Vollering (Team SD Worx) heeft in een spectaculaire finale de Strade Bianche voor elite-vrouwen op haar naam geschreven. Vollering versloeg op de Piazza del Campo in Siena in een zinderende sprint op de streep haar ploeggenote Lotte Kopecky. De Amerikaanse Kristen Faulkner (Team Jayco Alula) passeerde de finísh als derde.

‘’Ik ben natuurlijk heel blij met deze overwinning’’, straalde Demi Vollering (26). ‘’We hebben in deze zware koers heel hard gewerkt. De andere meiden (Mischa (Bredewold, Niamh Fisher-Black, Anna Shackley en Elena Cecchini, DR) waren supersterk vandaag. Zij hebben allen een super goede job verricht. De finale met Lotte was erg cool. Ik voelde dat het moment was om te gaan en toen Lotte erbij kwam zijn we samen doorgegaan. De laatste klim op vijfhonderd meter met Faulkner voorop loog er niet om, was heel zwaar. Lotte en ik voelden ons samen heel sterk, wisten dat wij haar in de laatste klim konden hebben. Het was vervolgens in de laatste meters natuurlijk heel spannend.’’

Paard op hol

Kristen Faulkner opende de finale in de 136 kilometer lange gravelrace van Siena naar Siena samen met Karlijn Swinkels (Team Jumbo Visma). De Nederlandse kon het tempo van de Amerikaanse niet meer volgen. Op bijna twee minuten van de koploopster probeerde een groep van acht rensters met daarin Mischa Bredewold (Team SD Worx), Sabrina Stultiens (Liv Racing TeqFind) en Amber Kraak (Team Jumbo Visma) het gat te dichten, maar Faulkner werd pas echt op de huid gezeten, toen wereldkampioen Annemiek van Vleuten (Movistar) en veldrijdster Puck Pieterse (Fenix-Deceuninck) aan de bel trokken. Doch de Zuid-Hollandse Demi Vollering ging op de strook sector 7 met nog 15 kilometer voor de wielen pas echt in de tegenaanval op Kristen Faulkner. De achterstand werd, mede door een losgeslagen paard dat spijtig genoeg ook nog ten val kwam, niet echt kleiner. Vollering kreeg vervolgens hulp van haar Belgische ploeggenote Lotte Kopecky (winnaar van de Strade vorig jaar) en toen werd het gat zienderogen kleiner. Het duo greep de strijdende Faulkner, die Vollering nog bijna klemreed tegen de hekken, in de laatste klim bij de kraag en vloog erop en erover. Kopecky ging als eerste door de laatste bocht, maar Vollering beet zich in het wiel van de winnares van vorig jaar en spurtte vervolgens met een jump op de streep naar haar eerste klassieke, en zeker niet getelefoneerde overwinning van het seizoen. Puck Pieterse verraste zichzelf met een zesde plaats achter Annemiek van Vleuten. Riejanne Markus (Team Jumbo Visma) hees zich met een negende plaats in de top-10. ‘’Het winnen van de Strade Bianche betekent heel veel voor mij. Ik heb deze race altijd graag willen rijden, eerst in dienst van mijn teamgenoten. Het was voor mij nog te vroeg om voor de overwinning te rijden. Chantal (van den Broek-Blaak, die de Strade in 2021 won, DR) drukte mij op het hart in de overwinning van deze race te geloven. Ik ben haar daar heel dankbaar voor. Het team gaf mij eveneens het vertrouwen en ook dat heeft mij gesterkt om de Strade te winnen’’, besloot de gelukkige en emotionele Demi Vollering. (Dan Rolandus).

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl