Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Clubteams: JEGG-DJR als academie voor wielersport

Dinsdag 07 maart 2023

Elite men - Op een drukbezochte ploegenvoorstelling in de Galvanitasfabriek werd onlangs de Brabantse vereniging JEGG-De Jonge Renner gepresenteerd, een vereniging die een flinke groei kent in diverse categorieën.

De dames elite hadden al een feestje te vieren. Zij het openingsweekend van het wegseizoen met een derde plaats van Noa Jansen, het sprintklassement, gewonnen door Elisa Serne, en derde in het ploegen klassement in de klassieker Brussel – Opwijk.  Bij de categorie jeugd waren de geïnterviewden het erover eens, dat het wielrennen de leukste sport was en dat gezelligheid de trigger was om voor de wielersport bij JEGG-Academy te kiezen.

Voorzitter Eric van den Boom stelde in zijn openingswoord dat het inmiddels wel opviel dat JEGG-DJR Academy de gekozen insteek van ‘academie voor de wielersport’ waar kon maken en dat dat terug te zien was in de resultaten afgelopen seizoen. Deze woorden waren voor de speaker de brug om het daar over te hebben met de diverse leden van de nieuwelingen en junioren.  Ambitie is er bij de elite/beloften ook. De overstap naar het continentale en profpeloton kwam daar in zicht. Zo had de uit Friesland afkomstige Jelte Krijnsen, nog een van de smaakmakers Brussel -Opwijk, zijn overstap naar JEGG-DJR Academy gemaakt om door te kunnen groeien naar het professionele wielrennen. En daarvoor heb je volgens Jelte een team nodig die ook de gezelligheid niet schuwt. “Maar ook ervaringen delen is belangrijk”, volgens Jasper de Laat, een van de andere nieuwe gezichten bij JEGG-DJR Academy.

Personele veranderingen in de begeleiding en de organisatie bleven JEGG-DJR Academy ook niet bespaard. Aaron Wintermans jarenlang steun en toeverlaat van de jeugd nam afscheid van zijn pupillen. Bij de elite namen Ben van den Berg (mecanicien) en Ceciel van Dongen (teammanager) afscheid van hun jarenlange werkzaamheden voor de vereniging en de elite/beloften. Beide werden benoemd tot erelid en Ceciel ontving voor haar inzet voor de wielersport, uit handen van de KNWU het ‘Zilveren Wiel’.  In haar slotwoord refereerde zij ook nog eens aan het belang van de veilige omgeving om te kunnen zijn wie je bent en wat je wilt. 

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl