Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Drenthe voor Hagenes

Zondag 12 maart 2023

Elite men - De Ronde van Drenthe is gewonnen door de 19-jarige Noor Per Strand Hagenes.

In een ingekorte jubileumronde werd er van meet af aan aangevallen. Adam de Vos (Human Powered Health), Ceciel Desal (Bingoal-WB) en Roy Hoogendoorn (Metec-Solarwatt) reden lange tijd op kop, terwijl Timo de Jong (VolkerWessels) in het begin ook van de partij was in deze kopgroep.

In de finale sloeg na de laatste beklimming van de VAM-berg het peloton in stukken. Richting finishplaats Hoogeveen reden vier renners weg uit de eerste groep met Per Strand Hagenes (Jumbo-Visma), Tobias Andresen (DSM), Florian Vermeersch (Lotto Dstny) en opnieuw Adam de Vos (Human Powered Health), die vijftien seconden voorsprong nam.

Op twee kilometer van het einde ging Per Strand Hagenes in de aanval en hij werd niet meer teruggezien. De voormalig wereldkampioen bij de junioren i(2021 Leuven) is bij Jumbo-Visma al zeker van een profcontract bij de WorldTour-ploeg en met zijn naam op de erelijst heeft de Ronde van Drenthe één van de grootste talenten van dit moment op het palmares staan.

Na een ingekorte maar zware koers was het zaak voor Strand Hagenes om de aanval te zoeken. ''Ik wist dat ik moest aanvallen. Ik ben geen sprinter. Met twee kilometers te gaan ging ik vol aan en ik hoopte dat het lukte. Met 500 meter wist ik dat ik het ging halen. Het was een zware dag. Het is mooi om een zege op dit niveau te pakken tussen renners die al wat hoger in aanzien staan. De route was verkort, maar dat maakte het misschien alleen maar zwaarder.'' 

Hij boekte zijn eerste profzege in Drenthe.

Foto's: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl