Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dutch Food Valley Team blijft ambitieus

Dinsdag 14 maart 2023

Elite men - Begin deze maand presenteerde het Elite- en Belofteteam Dutch Food Valley Cycling Team de wielrenners voor het wielerseizoen 2023 in het Wageningse Grandcafé Loburg.

De regionale ploeg telt 24 wielertalenten van vier wielerverenigingen uit de regio Gelderland/Utrecht: AXA Valleirenners (Veenendaal), JvR De Batauwers (Tiel), R&TC Groenewoud (Nijmegen) en RETO Arnhem. 

Het team, dat het zesde jaar van haar bestaan ingaat, heeft de meest getalenteerde renners van vorig jaar opnieuw aan zich weten te binden, een aantal sterke renners aangetrokken maar ook, mede gelet op de opleidingsdoelstelling, een aantal jonge beloftevolle renners binnengehaald. Met deze krachtige selectie verwacht het team dit jaar opnieuw een sterk seizoen met mooie uitslagen te kunnen rijden. Het programma wordt uitgebreid met de Topcompetitie. Daarnaast wordt de U23 Road Series (wedstrijdreeks voor de beste beloftenteams in Nederland en België) gereden in combinatie met de opleidingsploeg van DSM. ”Een mooie gelegenheid voor onze jongens om in de keuken van een Continentaal team te kijken en ervaring op te doen”, aldus teammanager René Bastiaansen. 

Bastiaansen lichtte verder toe: “Inmiddels hebben we onze eerdere ambitie om bij de top vijf clubs van Nederland te horen in 2022 gerealiseerd, met onder andere een 2e plaats in de Clubcompetitie waar we de ploegentijdrit wisten te winnen. We gaan er nu voor om dit niveau te handhaven en waar mogelijk te verbeteren. De doelstellingen zijn daarbij om tot de beste vier clubs in de Topcompetitie te behoren, het opnieuw winnen van de ploegentijdrit in de Clubcompetitie, een klassieker winnen en een renner bij een Continentaal team afleveren.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl