Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Dijke tweede in GP de Denain

Donderdag 16 maart 2023

Elite men - Tim van Dijke is tweede geworden in de GP de Denain. In d sprint van een kopgroep eindigde de jonge coureur van Jumbo-Visma achter Juan Molano.

Het achttal pakte een voorsprong van zo’n dertig seconden op het peloton, waar Team Jumbo-Visma het heft in handen nam. Olav Kooij had namelijk zijn zinnen gezet op de overwinning. De jonge sprinter kreeg op de laatste kasseistrook echter af te rekenen met een lekke band, waarna Team Jumbo-Visma de achtervolging staakte.

Van Dijke mocht zodoende voor zijn eigen kans gaan en zette de sprint vroeg in. Hij schoot daarbij uit zijn pedaal, maar desondanks spurtte hij nog naar plek twee. "Aan de ene kant is het een heel mooi resultaat, maar aan de andere kant baal ik dat ik niet heb gewonnen", vertelt Van Dijke na afloop.

"Ik wist dat ik Molano niet op de man af ging kloppen, dus ik moest iets uit de hoge hoed toveren. Door vroeg aan te gaan probeerde ik m’n medevluchters te verrassen. Ik hoopte dat Molano zou twijfelen zodat ik de koers zou winnen. Dat ik nog tweede werd is gewoon straf. Ik heb de afgelopen weken hard getraind en een heel hoog niveau laten zien, alleen bleven de resultaten steeds uit. Met een tweede plek in een van de zwaardere koersen ben ik heel blij.

Taco van der Hoorn toonde zich ook en werd uiteindelijk achtste.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl