Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Marianne Vos start wegseizoen in Trofeo Binda

Vrijdag 17 maart 2023

Women - Team Jumbo-Visma Women staat komend weekeinde in Italië aan de start van de Trofeo Alfredo Binda. Voor Marianne Vos is de Italiaanse eendagskoers er eentje met een speciaal tintje.

De 35-jarige renster rijdt aanstaande zondag haar eerste wedstrijdkilometers van 2023 op de weg.

"'De Trofeo Alfredo Binda is een koers waar ik graag rijd", aldus Vos. “De eerste wedstrijd van het seizoen brengt altijd wat extra kriebels met zich mee. Ik kijk ernaar uit om met het team deze koers aan te vangen.”

Vos brak haar veldritseizoen afgelopen winter voortijdig af wegens een fysiek ongemak. Halverwege februari werd de voormalig wereldkampioene behandeld aan een vernauwing in haar bekkenslagader. “Die behandeling is goed verlopen en zoals gehoopt kon ik tien dagen later al weer op de fiets stappen en de training hervatten. Nu staat de eerste wegwedstrijd alweer voor de deur”, zegt Vos vanaf Tenerife, alwaar zij de laatste trainingsarbeid verricht.

“Na de Trofeo Alfredo Binda zet mijn wedstrijdprogramma zich voort in België, alwaar ik Dwars door Vlaanderen en De Ronde van Vlaanderen rijd”, vertelt Vos. “Uiteraard staan er ook enkele mooie koersen verderop dit jaar op het programma, maar de focus ligt voor nu vooral op de voorjaarswedstrijden. Ik heb zin om lekker te gaan koersen

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl