Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Complete renner verwacht als winnaar Olympia's Tour

Woensdag 22 maart 2023

Elite men - Wie deze week Olympia's Tour wil winnen, moet een complete renner zijn. Een tijdrit, een etappe over de keien, waaierritten en een rit door Limburg beslissen over winst en verlies in de oudste etappekoers van Nederland.

Na de proloog op het TT-circuit in Assen op woensdag 22 maart, krijgen de renners een rit over het parcours van de Fietsen en Koffie Dorpenomloop door Drenthe voorgeschoteld. De dag nadien is de rit Gieten-Ruurlo voorzien over de Holterberg. Na de rit Neede-Tiel krijgen de renners in Zuid-Limburg een passende finale rond Beek voorgeschoteld.

Het deelnemersveld bestaat uit een mooie mix van opleidingsteams van WorldTour-teams, ambitieuze continentale ploegen uit binnen- en buitenland en enkele clubteams Organisator Thijs Rondhuis van Courage Events is erg in zijn nopjes met het rittenschema. ‘’Ik denk dat we opnieuw een zeer complete renner als eindwinnaar mogen verwachten. Een renner immers die zowel de tijdrit, de Drentse keien, de heuvels in Overijssel en Gelderland, de open passages door het vlakke Nederlandse land maar ook de korte, steile klimmetjes in Limburg aankan. Onze erelijst is doorspekt met aansprekende namen als Servais Knaven, Dylan van Baarle en de huidige Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn. Maar ook een snelle coureur als Europees kampioen Fabio Jakobsen vierde al menig ritsucces in onze ronde. Dat we deze editie van Olympia’s Tour konden realiseren met een gevarieerd parcours en een ijzersterk deelnemersveld is ook te danken aan onze hoofdsponsor Metec. Dat de finishlijn van de voorlaatste rit ter hoogte van het nieuwe pand in Tiel ligt, is dan ook symbolisch. Iets om bij stil te staan, maar daarna gaat ons gezamenlijke avontuur verder.’’

Metec levert en monteert fietsenstallingen, straatmeubilair, verkeersvoorzieningen en aanrijbeveiligingen en brengt wegmarkeringen aan. Het volledige etappeschema:

22-3-2023 1 ITT TT-circuit TT-circuit 9,0

23-3-2023 2 Assen Assen 165,0

24-3-2023 3 Gieten Ruurlo 170,0

25-3-2023 4 Neede Tiel 161,0

26-3-2023 5 Beek Beek 178,0

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl