Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

In Olympia's Tour wint Kroonen

Donderdag 23 maart 2023

Elite men - De tweede etappe van Olympia's Tour is gewonnen door Max Kroonen. De renner van Volker-Wessels versloeg Joren Bloem en Lars Boven in de straten van Assen.

Zoals verwacht sloeg het veld door de wind regelmatig uit elkaar. Een groep van twintig man - zonder leider Per Strand hagenes leek het te gaan halen, maar net voor Assen liep alles samen. In die groep zaten Lars Boven, Colby Simmons (Jumbo-Visma DT), Rick Ottema, Mike Bronswijk (Allinq), Stijn Daemen (BEAT), Tijmen Eisng, Max Kroonen, Nick van der Meer, Coen Vermeltfoort (VolkerWessels),  Joren Bloem, Tomas Kopecky, Martijn Budding (TdT-Unibet), Victor Broex, Lars Hohmann, Tibor del Grosso (Metec-Solarwatt), Emil Vinjebo (Leopard), Kristian Egholm (Suri-carl Ras),  Liam Slock (Lotto-Dstny DT), Romet Pajur  en Daniel Schrag. (Lotto-Kern Haus).

 

Een kopgroep met onder anderen Emil Vingebo, Tim Marsman, Joren Bloem, Bram Dissel, Stijn Daemen en Max Kroonen reed in de finale weg. Zij hielden nipt stand.

Kroonen werd vorig jaar nog Nederlands kampioen bij de beloften. ''Ik wilde dit jaar graag een mooie zege najagen. In onze ploeg winnen we veel met mannen als Coen Vermeltfoort, maar ik weet heel goed dat er ook voor renners als mij kansen komen, zoals vandaag. We konden het spel spelen in de finale, ik kwam niet op kop op het laatst, we hadden Coen er immers achter. En veel anderen wilden wel doorrijden met het oog op het klassement. Deze kans mocht ik vervolgens niet laten liggen. Dit is immers een mooie wedstrijd om te winnen, vroeg in het seizoen en dat geeft vertrouwen richting de rest van het jaar.''

Emil Vinjebo had ook reden tot lachen, want de Deen van Leopard greep de gele leiderstrui. ''Je hoopt ook altijd met de handen omhoog over de streep te komen als je vooruit zit in een kopgroep, maar dit is een mooie troost. Uiteraard ga ik proberen de gele leiderstrui te verdedigen, maar ik reken me nog niet rijk, want je hebt vandaag gezien dat het peloton telkens opnieuw uit elkaar slaat. Vrijdag verwachten ze opnieuw waaiers, dan zal ik mijn klassering proberen vast te houden.''

Foto: © CyclingOnline.nlEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl