Wiebes is derde in Brugge-De Panne

Donderdag 23 maart 2023

Women - Lorena Wiebes heeft de zesde editie van de WorldTour klassieker Brugge-De Panne afgesloten met de derde plaats. De Mijdrechtse uit de ploeg van SDWorx werd in de sprint om de tweede plaats verslagen door Elisa Balsamo. Even daarvoor soleerde de 22-jarige Britse Pfeiffer Georgi naar haar eerste WorldTour overwinning.

‘’Ik zag het wel aankomen dat ik niet zou gaan winnen, want DSM en Fenix zaten beiden met twee man mee, dus is het wat het is’’, baalde de leidster in de wereldbeker enigszins. ‘’Toen Pfeiffer aanging hadden we samen moeten werken om het gat te dichten, maar dat zat er niet in. Bovendien was ik al even naar de kloten om even eerder de aanval van Megan Jastrab te pareren. Ik had vervolgens de aanval van Pfeiffer Georgi wel verwacht. DSM heeft het goed uitgespeeld. Soms moet je daarin keuzes maken. Ik ging voor de sprint om de tweede plaats iets te vroeg aan waardoor Balsamo over mij heen kon komen. Ik had even moeten wachten, maar dat was de gretigheid.’’ Lorena Wiebes kan desalniettemin terugzien op een goede koers. ‘’Het was een zware koers, was blij dat ik goed voorin meezat en kijk nu uit naar Gent-Wevelgem aanstaande zondag.’’

De 163 kilometer lange WorldTour-klassieker met als scherprechter De Moeren, waar het doorgaans door de immer stevige wind in waaiers wordt getrokken, was er één met diverse valpartijen. Met nog 60 kilometer voor de wielen brak het peloton in diverse waaiers. Bijna alle kopstukken zaten voorin. Elisa Balsamo (Trek Segafredo), Lorena Wiebes (SDWorx), Alice Barnes (Human Powered Health), Shari Bossuyt, Maike van der Duin (beiden Canyon-SRAM Racing), Julie de Wilde, Christina Schweinberger (beiden Fenix-Deceuninck), Pfeifer Georgi, Megan Jastrab (beiden Team DSM) en Amalie Dideriksen Uno-X). UAE was de grote afwezige. Chiara Consonni probeerde het nog wel, maar reed tussen het peloton en de kopgroep als een chasse patate. De kopgroep nam zienderogen afstand op achtervolgende groep met de kansloze UAE-equipe voorop.

De voorsprong liep op naar drie minuten. Met het aankondigingsbord van De Moeren in zicht ging DSM met Pfeiffer Georgi en Megan Jastrab in de aanval, gevolgd door Europees kampioen Lorena Wiebes, de Italiaanse kampioen Elisa Balsamo en de Belgische Shari Bossuyt. Ex-wereldkampioene Amalie Dideriksen kon, terwijl de Britse Alice Barnes en de Belgische Julie de Wilde in de kant ten val kwamen, haar karretje nog net aanpikken. Maike van der Duin en Christina Schweinberger misten de slag, Op zeven kilometer demarreerde Pfeiffer Georgi, verdedigd door ploeggenote Megan Jastrab. Terwijl Georgi naar de overwinning soleerde, waren de kruimels voor Elisa Balsamo en Lorena Wiebes. Maike van der Duin passeerde de streep als zevende. (Dan Rolandus)

Foto's: Sportfoto - Bart HazenEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl