Van der Duin sprint opnieuw op podium

Zondag 26 maart 2023

Women - Maaike van der Duin heeft na haar derde plek in de Ronde van Drenthe opnieuw een podiumplaats weten te behalen. De Drentse werd derde in Gent-Wevelgem.

De wedstrijd werd gewonnen door Marlen Reusser van SD Worx. De Zwitserse rondde een solo met succes af.

Megan Jastrab werd tweede. De Amerikaanse van DSM werd in de slotfase met acht anderen - waaronder Shirin van Anrooij nog teruggehaald door het peloton, maar bleek alsnog de snelste van het pak. Lorena Wiebes was betrokken bij één van de valpartijen.

Van der Duin, die ook leidster blijft in het jongernklassement van de Women's WorldTour zei: ''Ik ben hier zo blij mee. Dit was een zware koers en de sprint duurde lang, maar ik bleef alles geven wat ik in me had. Door te jumpen op de streep, kon ik derde worden. Ik werd goed afgezet voor de sprint en toen alles bijeen kwam, wist ik dat ik ervoor moest gaan. Dat ik hier nu al voor de tweede keer op het podium sta van een WWT-wedstrijd is aardig goed zei de Drentse.''  team. 

Karlijn Swinkels baalde uiteraard dat ze met minimaal verschil net náást het podium eindigde:'' Uiteindelijk pakten we ze op zeshonderd meter van de streep terug. Toen kwam ik iets te vroeg op kop en moest ik even wachten met mijn sprint. De vierde plaats is zuur, maar ik denk dat we elke keer een stapje dichterbij komen. Het podium gaat volgen. Dat is het doel voor de komende koersen.”

Foto's: © Sportfoto - Bart Hazen Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl